Interieur Porsche Cayenne gaat Taycan-toer op in aankomende facelift

Porsche Cayenne facelift 2023 interieur

De Porsche Cayenne wordt binnen een aantal jaar zuiver elektrisch, maar niet voor de huidige generatie nog eens grondig gefacelift wordt. Toch oefent de elektrische wereld al zijn invloed uit op de SUV. Kijk maar eens naar deze teaserplaatjes van het nieuwe interieur van de Cayenne, en zeg ons waar die je aan doen denken…

Binnen een paar weken gaat één van Porsches belangrijkste modellen onder het mes: de Cayenne. Daarvan wisten de Duitsers ons al te vertellen dat we op de meest ingrijpende facelift in de geschiedenis van het merk mochten rekenen, maar aan de buitenkant lijkt dat niet te gaan liggen. Die liet Porsche namelijk eerder al in gecamoufleerde vorm zien en op een paar Taycan-hints in de koplampen na bleef de Cayenne herkenbaar. Nu krijgen we ook inkijk in het interieur, en daar gaan de invloeden van het elektrische model verder… Veel verder.

Van één naar drie schermen

Om het ons gemakkelijk te maken lijst Porsche namelijk zelf even de gelijkenissen met de Taycan op. Zo wordt de Cayenne na de facelift de eerste Porsche met een verbrandingsmotor die het volledig digitale, gebogen bestuurdersdisplay van 12,6 inch meekrijgt. Rechts daarvan vinden we — eveneens op z’n Taycans — een compact hendeltje voor de automaat, waardoor er in de middenconsole plaats overblijft voor een paneeltje met fysieke klimaatknoppen. Daarboven vinden we niet één maar optioneel zelfs twee infotainmentschermen, want naast het centrale exemplaar van 12,3 inch kan de passagier genieten van een eigen 10,9-inchschermpje. Dat bevat volgens Porsche onder andere een streamingplatform voor films en series, waar de bestuurder van uitgesloten wordt door een slimme filter over het display.

Porsche Cayenne facelift 2023 interieur

Nu we zowel van het exterieur als het interieur een idee hebben, blijft het alleen nog wachten op informatie over de aandrijflijnen. Veel wijzigingen verwachten we daarin niet, al is het altijd mogelijk dat Porsche allerhande mildhybridehulp toevoegt aan de bestaande motoren. Op een volledig elektrische versie hoeven we vooralsnog niet te rekenen, want Porsche verklapte al dat die voorbehouden is aan de volgende generatie na 2025. Tot dan moeten Cayenne-rijders het dus met deze facelift volhouden, die volledig onthuld wordt op 18 april.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws