Fiat toont plots ‘600e’: elektrische crossover met Jeep Avenger-genen?

Fiat 600e teaser video 2023

Ben je al die uitgemolken teasercampagnes grondig beu? Dan ben je blijkbaar niet alleen, vraag het maar eens aan Fiat. Zonder enige poeha laten zij namelijk hun gloednieuwe ‘600e’ zien in een filmpje voor een goed doel. Wordt dit dan Fiats interpretatie van de Peugeot e-2008, Opel Mokka Electric en Jeep Avenger?

Fiat heeft een promofilmpje ineen geknutseld om het Fratelli Tutti-initiatief van het Vaticaan in de verf te zetten. Dat betekent in het Italiaans zoveel als ‘iedereen broeders’ en heeft als doel om de gelijkenissen tussen mensen wereldwijd te benadrukken. Voor we je kwijt zijn: ons punt komt nog. In het filmpje krijgen we namelijk verschillende bekende plaatsen te zien, zoals Hiroshima, Buenos Aires en Jeruzalem, en die worden allemaal verenigd door een passerende auto… En die auto kennen we helemaal nog niet.

400 kilometer rijbereik?

Volgens het frontje van het model gaat het om de Fiat 600, en het persbericht kleeft daar zelfs nog een ‘e’-tje achter. Dus inderdaad: reken op een elektrische crossover die zich een trapje boven de tegenwoordig eveneens elektrische 500e gaat plaatsen. Daar haalt de 600e ook het gros van zijn design vandaan, kijk maar naar die ronde koplampen die overlopen in de ‘motorkap’, die guitige achterlichtjes en die afgeronde vormen. Die rekt de 600e wel enigszins uit tot er plek is voor vijf deuren, terwijl hij hoog genoeg op zijn poten staat om je de 500X te doen vergeten. Als eerste komt het interieur echter in beeld, en ondanks de Fiat-stijl komt ons dat toch enigszins bekend voor.

Het infotainmentscherm, de vier knopjes in de doorlopende ventilatiestrook en de rij fysieke toetsen eronder doen ons namelijk meteen denken aan de Jeep Avenger, en dat is vast geen toeval. Jeep zit namelijk in dezelfde Stellantis-groep als Fiat, en de Avenger deelt op zijn beurt zijn genen met modellen als de Peugeot E-2008 en de Opel Mokka Electric. Reken dus ook voor deze 600e op een elektromotor op de vooras met 156 pk, terwijl hij om en bij de 400 kilometer zal halen uit een 54 kWh-accu. Over de technische kant bevestigt Fiat echter nog niks, noch over de lanceringsdatum. Voorlopig blijft het dus bij kijken… En bij luisteren naar de zoetgevooisde Italiaanse in de achtergrond, natuurlijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws