Officieel: Volkswagen Tiguan krijgt R-versie en hybride (2020)

Volkswagen Tiguan facelift 2020

Een week nadat Volkswagen het doek haalde van zijn gefacelifte Arteon, is het de beurt aan de Tiguan. Die krijgt niet alleen een opgefrist design, maar ook een plug-inhybride en een heuse R-versie.

Het belang van de Tiguan voor Volkswagen is niet te onderschatten. Vorig jaar was de SUV wereldwijd de populairste Volkswagen, waardoor deze tweede generatie toe is aan een facelift die een nog breder publiek moet bekoren.

Visueel wordt de Tiguan in lijn getrokken met recent gefacelift en geïntroduceerd VW-materiaal als de Passat en de T-Cross, terwijl de led-dagrijverlichting wat van de nieuwe Golf wil overbrengen. Achteraan zien we de nieuwe VW-huisstijl met de naam “Tiguan” gespeld onder het vernieuwde Volkswagen-logo.

Volkswagen Tiguan facelift 2020

Ook binnenin zien we enkele elementen van de nieuwe Golf opduiken, zoals het stuurwiel en de bediening van de klimaatregeling, die voortaan via schuifstrookjes gebeurt. Het infotainmentsysteem werd eveneens opgewaardeerd en de connectiviteit gevoelig uitgebreid, met onder meer draadloze Apple CarPlay en Android Auto. De rijhulp ziet dan weer een snelwegassistent opduiken, die met een adaptieve cruisecontrol en rijstrookhulp een deel van de controle overneemt, en een cruisecontrol die rekening houdt met navigatiedata om te vertragen voor bochten en snelheidsbeperkingen.

Volkswagen Tiguan facelift 2020

Onder de motorkap duikt er voor het eerst een plug-inhybride op. De Tiguan eHybrid is 245 pk sterk en geraakt op een volle batterij zo’n 50 WLTP-kilometer ver. Eveneens nieuw is de Tiguan R, die de welbekende 2.0 TSI uit de Golf R en T-Roc R gebruikt, en hier goed is voor 320 pk. De DSG-zevenbak is standaard, een Akrapovic-uitlaat optioneel. De dieselmotoren werden tot slot opgeschoond.

Volkswagen Tiguan facelift 2020

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws