Porsche voegt Cayenne Turbo S toe aan het gamma

2013 Porsche Cayenne Turbo S

Zolang de naam op de kofferklep past, blijven ze nieuwe varianten verzinnen. De Porsche Cayenne Turbo S is de laatste toevoeging aan het SUV-gamma van Porsche. Een SUV met 550 pk en 750 Nm, het is eens wat anders dan een Nissan GT-R.

Uiteraard hoef je hem daarmee niet te gaan vergelijken. Porsche name de 4.8 V8 uit de Cayenne Turbo en prutste er wat aan om er 50 pk extra uit te persen. Herschrijven van het motormanagement, een meer vermogende turbo en een aangepast inlaatspruitstuk is wat je ook bij de betere tuners ziet tegenwoordig, al verlies je er op deze Cayenne Turbo S je garantie niet bij. Volgens Porsche rijdt de Cayenne Turbo S 0,2 seconde sneller naar de 100 dan de Cayenne Turbo, die doet het in 4,7 seconden. De topsnelheid komt ook op 283 km/u te liggen, de volle 3 km/u sneller.

Uiteraard is de Cayenne Turbo S vierwielaangedreven en staat hij op hetzelfde chassis als de Turbo. Porsche geeft hem ook active damping control op de luchtvering. Torque vectoring systeem, hydraulische roll bars, het is allemaal aanwezig voor een stabieler rijgedrag. Uiterlijk krijgt de Turbo S een glanzende zwarte omranding rond de koplampen en spiegels, terwijl ook de 21 inch velgen een nieuw design krijgen. Binnenin komt er wat carbon bij te pas en is er een nieuw lederpakket.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws