Mercedes-Maybach EQS: twee elektrische SUV’s in één

Mercedes-Maybach EQS 2022

Mercedes-liefhebbers krijgen vandaag spek naar hun bek met al het IAA-nieuws—vooral wat betreft de elektrische modellen. Das Haus voegt ook deze Concept Mercedes-Maybach EQS aan zijn reeks van onthullingen toe, een emissieloze luxe-SUV die stiekem twee nieuwe modellen in één klap voorstelt.

Op het IAA in München heeft Mercedes zijn Concept Mercedes-Maybach EQS onthuld, een zuiver elektrische designstudie die meer voorstelt dan gewoon een Maybach-versie van de reeds gekende EQS-sedan. Deze luxesloep baseert zich namelijk onderhuids op de SUV-afgeleide van de Mercedes-Benz EQS, een model waar we tot op heden nog geen informatie over kregen. Achter de verchroomde façade van deze Maybach schuilt dus een bijna productierijpe Mercedes-SUV.

Geëlektrificeerde luxe

Dat productierijpe aspect mogen we natuurlijk met een korreltje Salz nemen want de Mercedes-Maybach EQS vertoont nog een aantal minder realistische kenmerken. Zo vinden we binnenin een stuur in een F1-achtige, rechthoekige vorm en een zwevende middenconsole die in één stuk doorloopt van de voor- tot de achterzijde van de cabine. Daarnaast herkennen we wel heel wat typische designeigenschappen van de huidige EQ-modellen, zoals de relatief korte neus, achterlichten die in één lijn doorlopen en het grootste Black Panel-grille dat we ooit al gezien hebben, compleet met driedimensionele chroomlamellen.

Mercedes-Maybach EQS 2022 interieur

Ook op technologisch vlak wil de Mercedes-Maybach EQS indruk maken. Zo biedt hij natuurlijk het van Mercedes geleende MBUX Hyperscreen met een voor Maybach aangepaste interface. Verder krijgt de luxe-SUV automatische comfortdeuren die de handgrepen vanzelf uitschuiven wanneer gebruikers de auto naderen en zelfs het bestuurdersportier elektrisch openen wanneer de bestuurder in de buurt komt. Over de aandrijflijn weten we echter nog niet veel. Mercedes-Benz geeft enkel mee dat zijn EQS SUV, die omstreeks 2022 in productie gaat, een actieradius van om en bij de 600 kilometer zal bieden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws