Deze Volkswagen Touareg zakt niet door het ijs

Deze Volkswagen Touareg zakt niet door het ijs

De video al bekeken? Zo niet: eerst doen en dan lezen.

Een reportage maken over een Volkswagen Touareg, je vindt er dertien in een dozijn van terug. De reportages uit Denemarken zijn al wat schaarser en als we verder willen filteren kunnen we de reportages nemen uit Denemarken, gefilmd op een bevroren meer waarbij de wagen in het meer zakt. Perfect, zo is er maar eentje. En wel deze.

Of niet? Want wie goed keek naar de video heeft al lang begrepen dat deze video zo fake is als de boezem van Pamela Anderson. Ik ben zelf geen kenner, maar de sterke schaduw en reflectie zouden het verraden.

De Scandinaviërs hebben wel wat met vervalste video's. Een paar maanden geleden kwam er een videoreportage van Jeep online waarin ze beweerden dat de wagen niet veilig zou zijn, ook die video werd later als vals beschouwd.

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
wtf 18:20
afbeelding van wtf

Deze is duidelijk fake???!

Techno Patat 18:57
afbeelding van Techno Patat

Maar hoe hebben ze het dan gedaan met die jeep? Dit is duidelijk een touareg uit test drive 1 die ze hier laten zakken. Maar bij die jeep kunnen ze toch niet ff het onderstel vervangen? Of er banden opleggen met minder draagkracht zodat ze springen?

Yvesw 19:18
afbeelding van Yvesw

De Jeep was te zwaar beladen (lees: meer dan het opgegeven maximaal laadvolume) en de banden stonden ook iets te zacht. Swat, hier staat het officieel statement van Jeep/ Chrysler.

Techno Patat 20:14
afbeelding van Techno Patat

En dat zijn dingen die nooit in het echte leven gebeuren? hmm, liever een auto die gebouwd is om ver over de limiet te gaan eigenlijk :s!

Yvesw 20:36
afbeelding van Yvesw

Tja Patat, als je een toren van +5 meter boven op een wagen plaats kan je er prat op gaan dat hij om kantelt hé :-p
De test was gedaan buiten de veiligheidsmarges van de wagen. Alle wagens zullen wrs omkantelen als je ze genoeg belaadt. Maar dat is een discussie die niets heeft te maken met deze zinkende Touareg :-p

Yvesw 20:57
afbeelding van Yvesw

Daar heeft, net zoals die Harlem Shake met de naakte deernes, iedereen het raden naar. ;-)

Kurt1 12:43
afbeelding van Kurt1

Zou een wagen zo snel volledig onder water weg zinken? Mij lijkt het dat normalerwijze de auto even wat drijft en dan langzaam wegzakt. Hadden ze ook op moeten letten, niet?

Sven 12:56
afbeelding van Sven

klopt, de bel lucht die in het interieur langzaam plaats maakt voor het instromend water zorgt ervoor dat de wagen nog wat blijft drijven.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws