Gezocht: Abarth-eigenaars die 14.000 euro over hebben voor Liberty Walk-bodykit

Abarth Liberty Walk 500 2023

Ben jij in het bezit van een Abarth 595 of 695 en vind jij dat verregaande tuning helemaal niet passé is? Dan heb je nu de kans om de daad bij het woord te voegen. Het Japanse Liberty Walk heeft namelijk een extreme bodykit voor het autootje voorgesteld, en voor een kleine 14.000 euro sier jij er je straatbeeld mee.

Er was een tijd waarin tuning je van het was in autoland. Met een dvd van een Fast & Furious-film op zak vond je menig tiener toen in papa’s garage om er het ‘L’-bordje van de Peugeot 206 of Volkswagen Lupo te trekken en hem in de plaats daarvan te trakteren op een huisgemaakte spoiler, schuin afgezaagde veren en een tafelblad van een splitter onder de voorbumper. Inmiddels zijn die tieners volwassen geworden, samen met hun Fast & Furious-films die al evenzeer zijn afgestapt van de overdadige tuning… Maar gelukkig zijn er altijd nog de Japanners.

Stoer… of gewoon schattig

Daar heeft tuner Liberty Walk namelijk zijn nieuwste projectje voorgesteld, maar dat projectje draait helemaal niet om een Japanse auto. In de plaats daarvan moet een Abarth eraan geloven, en die wordt voorzien van alle denkbare aanpassingen. Zo vind je natuurlijk flink verlaagde bumpers voor- en achterop waarbij het voorste exemplaar over canards en het achterste over de verplichte diffuser beschikt. Daartussen maakt een enorme zijskirt het brugje tussen zwaar uitgeklopte wielkasten terwijl er verder naar boven een giga-spoiler boven de achterklep pronkt. Vooraan valt dan weer de nieuwe motorkap in de stijl van de elektrische 500e op, compleet met boos kijkende koplampjes. Het resultaat is, als je ’t ons vraagt, zo hilarisch schattig dat we echt hopen dat iemand dit koopt.

Abarth Liberty Walk 500 2023

Dat moet dan wel iemand met relatief diepe zakken zijn, of toch naar Abarth-maatstaven. Zo vraagt de tuner voor deze ‘Liberty Walk 500’-kit omgerekend 15.340 euro en voor dat geld bestaan je panelen uit met koolstofvezel versterkt plastic. Heb je daarentegen genoeg aan plastic zonder carbon, dan zakt het prijskaartje naar 13.560 euro. Die prijs is echter wel exclusief montage en de verlaging van de auto, maar goed: dat zijn net de zaken waarvan we als tiener dachten dat we ze wel zelf konden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
FLP 09:32
afbeelding van FLP

Tenzij door eventuele, vergezochte achterpoortjes te gebruiken is het onmogelijk om dit in Belgie legaal op de baan te kriijgen.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws