Team NFS: Scion tC AWD met 1.100 pk

Het is voor vele gamers en autofans uitkijken naar het vervolg op Need for Speed (of misschien eerder GT5?). Team NFS, een racing team dat nauw samenwerkt met het EA spel, ontwikkelde een real life version van de Scion tC met maar liefst 1.100 pk. De Scion tC, met vierwielaandrijving, werd gemaakt door Chris Rado. Hij ontwikkelde eerder nog een 899 pk sterke tC voor het magazine "Tuner Shootout".

De naam Chris Rado zal weinigen onder ons een belletje doen rinkelen, maar in Amerika is hij de grote man. Met zestig overwinningen in zijn carrière (NHRA, NSCRA, Pacific Street Car Association en Full Throttle) is hij een vaste waarde in de racerij op Amerikaans grondgebied. Hij zal de wagen ook proefrijden op verschillende circuits. Het eerste zal dit weekend al plaatsvinden, op Road Atlanta (zonder Mini).

Scion tC AWD 1100pk
Scion tC AWD 1100pk
Scion tC AWD 1100pk
Scion tC AWD 1100pk
Scion tC AWD 1100pk

Via WCF

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
YWouters 19:37
afbeelding van YWouters

Hmmm... misschien de geboorte van een nieuwe trend "spoilers ter grote van een biljarttafel op de voorkant van je golf"?

Soms snap ik mensen die auto's graag zien niet. Ze konden evengoed de motor van een olietanker in een auto smijten en dan zeggen dat ze een racewagen van 10.000pk gemaakt hadden.. Met natuurlijk een "voorspoiler" :)

Kenny 22:23
afbeelding van Kenny

Zulke spoilers zijn idd eerder noodzaak dan folie. Kijk maar ns naar bv de Suzuki Vitara Hillclimber...
Mooi project, 1100pk in zo'n wagen lepelen en het dan nog rijd/racebaar maken is een kunst.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws