Nieuwe Alfa Romeo ‘6C’ toont mysterieuze grille in aanloop naar onthulling

Alfa Romeo supercar teaser 2023

Het is bijna zover, Alfist: je favoriete troep Italianen gaat nog eens het doek trekken van een gloednieuw model. Dat wordt er ook niet zomaar eentje, want de auto zou ‘6C’ gaan heten en wordt niks minder dan een supercar… Met middenmotor, als we deze laatste teaser mogen geloven!

Ben je fervent fanaat van Alfa Romeo, dan heb je het de laatste tijd vast niet altijd makkelijk. Zo was er een aantal jaar geleden hoop in de vorm van de briljante, achterwielaangedreven Giulia en Stelvio maar bleef het plots bij die twee modellen terwijl de compactere Giulietta en Mito uit productie gingen. Gelukkig kwam de Tonale het duo uiteindelijk vervoegen maar dat was onderhuids gewoon weer een voorwielaangedreven Fiat-derivaat. Er is echter verlossing in zicht, want iets zegt ons dat je na deze week niet meer zal moeten uitleggen waarom je Alfa Romeo zo leuk vindt.

Puzzel bijna compleet

Zo zou komende woensdag wel eens een historische dag kunnen worden in Alfa Romeo-land. Dan trekken de Italianen namelijk het doek van een voorlopig nog naamloos model, al weten we wel één ding zeker: het wordt een supercar. Dat zet het merk nog maar eens in de verf met een laatste teaserafbeelding, want daarop zien we de iconische ‘Scudetto’-grille op een enigszins onverwachte plaats. Zo zouden we zweren dat die vier rode lampjes een derde remlicht vormen, wat zou betekenen dat dit radiatorrooster achteraan de auto gemonteerd zit. Daardoor kan het niet anders, of deze Alfa Romeo krijgt zijn motor niet voor maar achter de inzittenden.

Alfa Romeo supercar teaser 2023

Stiekem weten we ook al een cruciaal feitje over die motor, want uit een eerdere teaser konden we opmaken dat de supercar waarschijnlijk ‘6C’ gaat heten. In navolging van de 4C en de 8C van weleer zou dat verklappen dat er een zescilinder tussen de twee assen zal liggen, net zoals dat al bij de MC20 van concerngenoot Maserati het geval is. Daardoor kan deze Alfa wel eens gebruik gaan maken van de 3.0-liter Nettuno-V6 die in de MC20 630 pk ophoest, al perste Maserati pas nog 730 pk’s uit het blok voor de circuitklare MCXtrema. Het wordt dus steeds minder waarschijnlijk dat Alfa Romeo de steeds voorin gemonteerde 2.9 V6 van zijn Quadrifoglio-modellen gaat gebruiken, al staat er natuurlijk nog niks in steen gegrift… Daarop is het wachten tot woensdag 30 augustus.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Myriam 21:24
afbeelding van Myriam

Ik heb de alfa guiletta van 2015 diesel. Hieveel zou ik er voor krijgen als ik een nieuwe koop
Groetjes myriam

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws