Elektrische Renault 5 zet eerste speciale editie in teken van tennis (2024)

Renault 5 Roland-Garros Edition 2024

Renault en tennistoernooi Roland-Garros gaan al langer hand in hand en ook deze editie laat het automerk er van zich horen. Zo zijn de leveringen van hun nieuwe Renault 5 nog niet helemaal op gang gekomen maar krijgt die nu al een speciale editie… En jawel: die staat helemaal in teken van tennis.

Renaults reïncarnatie van de R5, de 5 E-Tech, zit intussen al even in ons hoofd. De compacte elektrische hatchback pakte een paar maanden geleden al uit met heerlijke retro-looks, een rijbereik tot wel 400 kilometer én de belofte van een aanvaardbare prijs. De bestellingen bleven dan ook niet uit want zopas kwam aan het licht dat er al 50.000 gegadigden in de wachtrij stonden om hun Renault 5 in ontvangst te mogen nemen… En daar komen nu nog een paar tennisfans bij.

Give Me 5

De Renault 5 krijgt namelijk een Roland-Garros-editie en die belooft een blikvanger te worden op de weg. Dat doet hij met vier exclusieve lakkleuren en speciale 18-inchvelgen, naast natuurlijk het Roland-Garros-logo en het Sint-Andrieskruis op de voordeur om de nauwe band met het prestigieuze tennistoernooi te benadrukken. Binnenin wordt het sportieve thema voortgezet met lichtgrijze zetelbekleding geïnspireerd op sportkledij, gecombineerd met blauwe accenten. Het Roland-Garros-logo siert verder ook de voorzetels terwijl het greepje van de ‘E-Pop’-schakelpook geïnspireerd werd op tennisrackets.

Renault 5 Roland-Garros Edition 2024

Deze Renault 5 Roland-Garros is trouwens geen op zichzelf staand initiatief want de constructeur pakt groots uit op het tennistoornooi. Met het "Give Me 5”-programma draagt het merk bijvoorbeeld bij aan de aanleg van tennisbanen, waarmee het de toegang tot sporten wil bevorderen. Verder voorzien ze voor het toernooi een wagenpark van 180 voertuigen, waarvan maar liefst 88% geëlektrificeerd is. Dit omvat modellen zoals de Scenic E-Tech Electric en de Rafale E-Tech Hybrid, evenals gerestaureerde R5’jes uit de jaren ’70 die zijn omgebouwd tot 100% elektrische voertuigen… Vet!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws