Dit wordt de nieuwe Bentley Continental GT, compleet met plug-inhybride power

Bentley Continental GT teaser 2024

Aristocraten opgepast, want Bentley lanceert straks een gloednieuwe Continental GT… ’t Is te zeggen “gloednieuw”; op de beelden lijkt die alvast flink wat gemeen te hebben met de uitgaande generatie. Onderhuids is daar echter niks van te merken want de Continental ruilt als eerste zijn W12 in voor een plug-inhybride V8.

Het is officieel over en uit voor de W12 bij Bentley. Met de Batur Convertible namen de Britten net nog afscheid van hun krachtigste motorblok maar niet getreurd, want de vervanger staat al klaar. Die krijgt dan wel geen 12 cilinders meer noch liggen die in een iconische W-vorm, maar de nieuwe aandrijflijn krijgt er wel iets anders bij: plug-inhybride ondersteuning. Zo verklapte Bentley al dat dit hun krachtigste motorisatie ooit moest worden, en nu weten we ook waar die motorisatie als eerste in komt te liggen.

Krachtigste Bentley ooit

Bentley heeft namelijk een paar eerste plaatjes gedeeld van zijn nieuwe Continental GT, en die laten eigenlijk best weinig aan de verbeelding over. Op een matzwart laagje met wat felgroene stiftlijnen erover gekrabbeld na, laat de GT zich al in vol ornaat zien. Daaruit leren we dat hij de vier ovale kijkers van voorheen Bacalar-gewijs inruilt voor twee koplampen met een LED-streep erdoor. Achteraan wordt de verlichting dan weer wat breder uitgetrokken, maar verder lijkt deze nieuwe Continental GT nog best sterk op zijn voorganger. Sterker nog: als je bijvoorbeeld de naden tussen de panelen eens van naderbij bekijkt, zou je bijna gaan zweren naar een facelift in de plaats van een gloednieuwe ontwikkeling te kijken.

Bentley Continental GT teaser 2024

Dat verandert echter compleet wanneer je de technische details te horen krijgt. Zo krijgt dit model als eerste Bentleys nieuwe aandrijflijn mee die een V8-blok gaat combineren met een elektromotor en een accu. Jawel: de nieuwe Continental GT wordt dus een plug-inhybride, maar ook niet zomaar eentje. Bentley verklapte eerder al dat die ‘Ultra Performance Hybrid’ geheten aandrijflijn zelfs nog krachtiger wordt dan hun krachtigste versie van de W12 die hij gaat vervangen en nu weten we ook precies hoe krachtig. Reken dus op 782 pk en 1.000 Nm koppel, wat hier dus de sterkste Bentley ooit van zou maken. Wanneer we die zonder camouflage te zien krijgen, verklappen de Britten nog niet.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws