Officieel: Maserati MC20 kondigt nieuw tijdperk aan (2020)

Maserati MC20 2020

Na lang wachten heeft Maserati eindelijk zijn nieuwe supersportwagen voorgesteld. De MC20 is geen hypercar zoals de MC12 van weleer, maar wel een pak radicaler dan de gepensioneerde GranTurismo. En vooral: met 630 pk.

Maserati heeft wat geduld moeten oefenen om deze MC20 aan het grote publiek voor te stellen. Hij had er al enkele maanden moeten zijn, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Eind dit jaar gaat hij dan eindelijk in productie, de orderboeken zijn vanaf nu geopend.

Maserati MC20 2020

De MC20 gebruikt een monocoque uit koolstofvezel met de motor centraal achterin. Dat koolstofvezel moet het gewicht beperken: de Maserati laat de naald van de weegschaal stoppen bij 1.500 kilogram. Je ziet trouwens geen openlijk agressief spoilerwerk of gapende koelsleuven op deze MC20: de aerodynamica en de gladheid van het ontwerp primeren. Een discrete achterspoiler zorgt voor de neerwaartse druk, de vlinderdeuren - een primeur op een Maserati trouwens - voor de nodige nieuwsgierige blikken.

Komen we bij de kern van de zaak, dan is dat de V6 centraal achterin. Geen V8 meer, tot spijt van wie het benijdt, maar een volledig door Maserati zelf ontworpen biturbo. Die krijgt de interne benaming ‘Nettuno’ mee, is 3 liter groot en produceert 630 pk en 730 Nm. Een versnellingsbak met dubbele koppeling en acht verzetten stuurt dat vermogen naar de achterwielen. Daardoor, en mede dankzij het beperkte gewicht, haalt deze Maserati MC20 100 km/u in maar liefst 2,9 seconden, terwijl de topsnelheid 325 km/u bedraagt.

Maserati MC20 2020

Binnenin houdt de MC20 het sober, zonder echt spartaans te zijn. Het dashboard van de tweezitter krijgt twee schermen, een voor het instrumentenpaneel en een voor het infotainment. De middentunnel, met koolstofvezel bekleed, bevat de knop voor de rijmodi en de keuzeknoppen voor de versnellingsbak.

Maserati MC20 2020

De MC20 is het eerste nieuwe model in een modellenoffensief van Modena. Maserati bevestigde onder meer nog de komst van een nieuwe SUV, die onder de Levante moet postvatten in het gamma. Die krijgt de naam ‘Grecale’ mee.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws