Mercedes laat in elektrische EQ-kaarten kijken: zes nieuwe modellen op komst

Mercedes EQ teaser 2020

Op een vergadering met investeerders en analisten heeft Mercedes een blik gegeven in de nabije toekomst. Naast besparingen op vaste kosten en investeringen in submerken Maybach, AMG en G-Klasse wil Mercedes de komende jaren uiteraard inzetten op elektrisch. Voor het submerk EQ is er zelfs een bescheiden modeloffensief op komst.

Het eerste model van dat offensief is al even bekend. Dat wordt de EQS-luxelimousine, die het nieuwe EVA-platform (Electric Vehicle Architecture) zal inwijden. Dat platform wordt voor de grotere elektrische modellen van Mercedes gebruikt, en moet in de EQS volgens Stuttgart plaats bieden aan een batterij die tot 700 WLTP-kilometer garandeert.

De EQS wordt volgend jaar, in 2021, voorgesteld en zal heel wat designelementen overnemen van de Vision EQS, die Mercedes vorig jaar toonde. Nadien volgt er nog een SUV-afgeleide van de EQS, en plant Mercedes nog een elektrisch equivalent voor de E-Klasse. Dat wordt de EQE, die eveneens een SUV-afgeleide krijgt.

Mercedes EQ teaser 2020

Dat zijn alvast vier modellen op het EVA-platform. Daarnaast zitten er nog twee modellen in de pijplijn die het kleinere MMA-platform zullen gebruiken, dat staat voor “Mercedes Modular Architecture”. De eerste daarvan is al een tijdje bekend, en zou volgens Mercedes dit jaar nog volgen: de EQA. De elektrische variant van de GLA krijgt er nog een broertje bij op hetzelfde platform: de EQB. Dat brengt het totaal op zes.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws