Opgelet: deze zomer 60% meer flitscontroles in Frankrijk

renault_megane_rs_gendarmerie_06

Deze zomer plant Frankrijk een heuse flitsmarathon. Met 60% meer mobiele flitscamera's wil het land een stuk meer vakantiekiekjes schieten van snelheidsduivels.

Nu er een uitwisselingsakkoord is tussen EU-landen op het vlak van boetes zien onze zuiderburen de kassa rinkelen. Vorig jaar gebruikte Frankrijk nog 99 mobiele flitsers, dit jaar zullen dat er zo'n 158 zijn. Theoretisch gezien stijgt de pakkans hierdoor ook aanzienlijk. Opmerkelijk, volgens Touring werden vorig jaar zo'n 100.000 Belgen geflitst in Frankrijk tijdens de zomervakantie.

Wees alleszins voorzichtig en respecteer de snelheidsregels moest je op verlof gaan. Boetes kan je best zo snel mogelijk betalen. Volhard je en betaal je niet, dan kan je wagen in beslag genomen worden wanneer je onze zuiderse grens passeert.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Adriaan 17:36
afbeelding van Adriaan

Het was vorig jaar al de moeite, om mijn terug rit van marseille naar brussel zeker 5 controlles tegen gekomen. In het heengaan 's nachts moest iedereen van de autosnelweg, en haalde ze er alleen toeristen uit met een mobilehome of caravan, om te laten wegen. Ze hebben duidenlijk geld nodig...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws