Fiat Panda 4x4 Piccolo Lusso: begeerlijke restomod door Niels van Roij

Fiat Panda 4x4 Piccolo Lusso (2023) Niels van Roij

Onze favoriete autodesigner Niels van Roij heeft weer een one-off-projectje klaar: de Fiat Panda 4x4 Piccolo Lusso. Men neme een oude Fiat Panda 4x4, men geve hem een luxueuze make-over met zacht leder en teak en hop: voor 30.000 euro is dit restomod-hebbeding de jouwe.

Vertrekpunt voor deze nieuwe one-off van Autofans-huisvriend Niels van Roij is de Fiat Panda 4x4 Sisley, een speciale uitvoering van de Italiaanse berggeit die destijds samen met luxemerk Sisley werd ontwikkeld – vandaar het logo van de kanovaarder op hoofdsteunen, stuur, dashboard en koetswerk. Dat koetswerk werd volledig herspoten, inclusief de onderdelen die normaal geen verflaag krijgen, zoals de bumpers en spiegelkappen. Azzuro Blue is de naam van de kleur, en knipoogt uiteraard naar de azuurblauwe Italiaanse wateren. De oranje richtingaanwijzers van de Panda 4x4 werden gewisseld voor transparante exemplaren.

Fiat Panda 4x4 Piccolo Lusso (2023) Niels van Roij

Teakdek

Binnenin trekt Van Roij samen met het Nederlandse Kaeve Cars een blik luxe open. Zo worden dashboard, deurpanelen, stuur, zonnekleppen enzovoort bekleed met zacht bruin leder, dat naar eigen zeggen verwijst naar “de levendige bruintinten van de mediterrane architectuur” en mooi contrasteert met de witte stof centraal op de zetels. Maar de grootste knipoog zit in de koffer, waar deze Piccolo Lusso een teakdek als koffervloer heeft.

Fiat Panda 4x4 Piccolo Lusso (2023) Niels van Roij

De 1.0-viercilinder van 48 pk onder de kap hebben Van Roij en Kaeve Cars onaangeroerd gelaten. Deze Panda 4x4 uit 1989 heeft ook nog zijn 103.644 originele kilometers op de teller. Daardoor lijkt de vraagprijs van 30.000 euro in eerste instantie hoog, maar je hebt dan wel een uniek one-off exemplaar, én je bent lang niet zoveel kwijt als wanneer je een Porsche-restomod zou laten bouwen. Win-win!

Fiat Panda 4x4 Piccolo Lusso (2023) Niels van Roij

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws