Officieel: Mitsubishi L200 gaat aan zesde generatie, rijdt ons voorbij (2023)

Mitsubishi L200 info 2023 belgie

Sinds het vertrek van Mitsubishi uit grote delen van Europa zijn we een vaak gevierde pick-up kwijt. De L200 is nu toe aan zijn zesde generatie en toont meer dan ooit waarom Mitsubishi gewoon terug moet komen als pick-upmerk.

Som ons 1 Mitsubishi op van de voorbij 10 jaar die je hart sneller deed slaan? Juist ja, de kans is klein. In pick-upland liggen de kaarten toch net wat anders, want de L200 is een graag geziene gast in die middens. Mitsu's pick-up is nu toe aan zijn zesde generatie en wil uitpakken met meer ruimte, een gloednieuwe diesel en een onverwoestbaar interieur.

Yamabukaki?

Visueel neemt de L200 alvast Mitsubishi's nieuwe designtaal aan. Toegegeven, het staat zo'n utilitaire machine wel. De in het oog springende "Yamabuki" oranje lakkleur is dan misschien weer wat te veel van het goede. Vanaf de flank normaliseert het design wat om achteraan uit te groeien tot dat van een typische pick-up; rechte lijnen, voor meer ruimte in de achterbak!

Mitsubishi L200 info 2023 belgie

Binnenin introduceert Mitsubishi een gloednieuw, doch functioneel dashboard. Een infotainmentscherm tekent present... maar gaat heus niet met de aandacht lopen. De klimaatcontrole bedien je nog steeds met aparte knoppen, de instrumentcluster krijgt nog analoge tellers en de versnellingspook op de middenconsole is er nog eentje van de mannelijke soort. Vorm volgt functie en gebruik, dat is duidelijk.

nieuw chassis, nieuwe motor

Onderhuids rolt de zesde generatie L200 op een gloednieuw ladderchassis dat de double cab, club cab en single cab tot zestig procent stijver maakt dan voordien. Meer nog, door gebruik te maken van lichtere materialen nam ook het gewicht af, zonder in te boeten op sterkte. De vloer van de laadbak achteraan, die is dan weer 4,5 centimeter lager dan bij de vorige generatie. Handig voor je rug.

Mitsubishi L200 info 2023 belgie

Voorin de L200 ligt dan weer een nieuwe 2.4-liter viercilinder turbodiesel die internationaal met drie vermogens komt: 148 pk (330 Nm), 181 pk (430 Nm) en 201 pk (470 Nm). Afhankelijk van de versie krijg je een manuele zesbak dan wel een zestrapsautomaat. Easy Select 4WD is standaard, optioneel is er ook nog een Super Select 4WD-II-systeem met sperdifferentieel en meer rijmodi dan er hamburgers verkocht worden bij McDonalds.

Vanaf vandaag is de zesde generatie Mitsubishi L200 al te bestellen in Thailand (waar hij Triton heet), dit najaar gaat hij naar de rest van de wereld... behalve naar België natuurlijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws