Officieel: dit is de Aiways U6, en hij komt ook naar België (2022)

Aiways U6 België 2022

Het Chinese Aiways voegt een nieuw modelletje toe aan zijn Europese catalogus. Deze U6 wil het hippere broertje van de U5 zijn met zijn schuin aflopende daklijn en wat meer vermogen. Goed nieuws als dat je aanspreekt, want hij maakt ook de oversteek naar ons land.

Aiways is inmiddels zo’n twee jaar actief op onze markt, maar hield het voorlopig nog bij één modelletje: de U5. De Chinezen plagen echter al sinds begin 2022 met de komst van een tweede telg onder de noemer U6. De overzeese Aiways-catalogus leerde ons al dat die nieuwkomer in essentie een U5 met een iets ander snuitje en een coupé-daklijn zou worden, en ook de U6ion conceptcar bereidde ons daarop voor. Nu trekt Aiways eindelijk het doek van zijn U6 voor Europa.

Meer stijl en meer kracht

Over zijn design kunnen we kort zijn: ondanks het lange wachten op een Europese versie ziet de U6 er net zo uit als het inmiddels anderhalf jaar oude Chinese exemplaar. Reken dus op hetzelfde minimalistische gezicht, dezelfde schuin aflopende daklijn met zwarte accentlijnen en zelfs dezelfde citroengele lak op de persfoto’s. Ook het interieur herkennen we nog, met zijn kenmerkende pook die zo uit een Boeing of Airbus gestolen lijkt. In een U5 vind je die alleszins niet, en ook het infotainmentscherm van de U6 is wat groter dan dat van zijn broertje met een mooie 14,6 inch.

Aiways U6 België 2022

Dat zijn trouwens niet de enige verschillen met de U5, want de nieuwe U6 krijgt ook iets meer vermogen. Zo levert zijn elektromotor 218 pk en 315 Nm koppel aan de voorwielen, ten opzichte van 204 pk en 310 Nm koppel voor de meer gezinsvriendelijke variant. Een sprintje naar de 100 km/u zou daardoor minder dan zeven seconden in beslag nemen. De accu blijft wel identiek met zijn bruikbare capaciteit van 63 kWh, goed voor een rijbereik van 400 WLTP-kilometers. Dat is wel 10 kilometer minder dan de U5, maar dat moet je dan maar over hebben voor zijn extra pk’tjes.

De U6 zal ook naar ons land komen, langs autosupermarkt Cardoen die de verdeling van Aiways op zich neemt. De orderboekjes openen nog voor het einde van dit jaar met eerste leveringen in het tweede kwartaal. Een Belgische prijs hebben we nog niet, maar verwacht dat die iets hoger zal liggen dan die van de U5. Die kost, ter referentie, minstens 39.628 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws