Nieuw Zeeland heeft een splinternieuw circuit

highlands nieuw zeeland

Autofans in Nieuw Zeeland, rejoice! Afgelopen weekend is het nieuwe Highlands circuit in Cromwell geopend - met 4,5 km het langste in Nieuw Zeeland - en elk nieuw circuit is een reden tot vieren.

Het circuit ligt in het mooie Central Otago, een regio omgeven door bergen en bossen op het zuidelijke eiland van Nieuw Zeeland. Met 4,5 km lengte is het meteen het langste circuit in heel Nieuw Zeeland, al kan het worden opgesplitst in drie onafhankelijke delen.

Het eerste deel meet 1,3 km lang en ligt het dichtst tegen de pits. Het tweede deel is voornamelijk ontwikkeld voor het testen van wagens en bevat twee halve rondes verbonden door twee rechte stukken met een totale lengte van 1,5km. Er is ook een ruime asfaltvlakte voorzien die continu nat kan worden gehouden. Het derde deel meet 1,7 km en heeft zelfs een elleboog die door het bos gaat.

Alle drie delen kunnen worden verbonden door een brug die later ook gebruikt kan worden voor X-Games sprongen. Ze denken aan alles, die Nieuw Zeelanders.

Het goedkoopste lidmaatschap kost $ 2.650 met een jaarlijkse bedrag van $ 1.950 en maximum 10 trackdays. Per extra trackday betaal je nog eens $ 250. Niet direct goedkoop dus, spijtig voor Kim Dotcom dat ze zijn autootjes hebben afgepakt.

Om het officieel in te huldigen hielden de uitbaters een groots openingsweekend. Ze nodigden racepiloot van eigen bodem Craig Baird uit die meteen de recordtijd vastlegde in een McLaren MP4-12C GT3. Bair is een motorsport held in Nieuw Zeeland met 3 overwinningen in het nationale Formula Atlantic kampioenschap en vier overwinningen in het nationale kampioenschap van touringwagens.

We gokken dat het circuit vlug overspoeld gaat zijn door Skyline's en dergelijke, Nieuw Zeeland heeft immers relatief weinig beperkingen op imports, en wie wil er nu geen R33 of R34 Nissan Skyline.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Dequal 13:40
afbeelding van Dequal

Omdat bewegend beeld altijd leuker is! http://www.youtube.com/watch?v=P585k3eUfSI

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws