Volkswagen Virtus Cabrio is Braziliaans specialleke

Volkswagen Virtus Cabrio

Volkswagen Brazilië heeft speciaal voor het bezoek van President Luiz Inácio Lula da Silva aan de VW-fabriek São Paulo een unieke one-off gecreëerd. Maak kennis met de Virtus Cabrio. Hoogstwaarschijnlijk het gekste dat je vandaag de dag gaat zien... al is de dag nog vroeg.

Stel dat de president van het land op bezoek komt naar je fabriek. Wat doe je dan? Zonder twijfel de vloer van de kantine eens grondig poetsen en in alle toiletten van die blauwe blokjes hangen. Werknemers van de VW-Site São Bernardo do Campo in São Paulo Brazilië gingen nog een stapje verder. Ze besloten een one-off te maken voor de President. Gebaseerd op de Virtus, een lokale Polo sedan zeg maar.

Het dak deraf!

Het resultaat is de Virtus Cabrio, een auto die - zoals zijn naam al impliceert - ontdaan werd van zijn dak. Een stoffen exemplaar kwam er niet in de plaats, wel kreeg hij een aangepaste kofferklep en een stang achter de voorstoelen zodat de president iets vast heeft te houden als hij rechtstaat om te zwaaien naar het personeel. Wie zijn Virtus écht van buiten kent, zal trouwens zien dat de gehele achterbank verder naar achteren werd geplaatst om meer been- en staruimte te geven. Daarvoor moest trouwens ook de benzinetank worden verkleind.

Volkswagen Virtus Cabrio

In amper 6 weken tijd wisten werknemers deze Virtus Cabrio te creëren. Geef toe, dat is niet slecht gewerkt. Het is niet voor het eerst dat Volkswagen Brazil een auto aanpast voor een presidentieel bezoek. Dat deed het eerder ook al in 1959 en 1993 met een Beetle, in 2003 met een Polo Sedan en en in 2005 met de Fox/Golf. Ach, het is eens wat anders dan een golfkarretje, toch?

Volkswagen Virtus Cabrio

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws