Deze stoere Lexus LBX is een ware hothatch in SUV-vermomming (2024)

Lexus LBX Morizo RR Concept 2024

Vind je de nieuwe Lexus LBX wel een aantrekkelijk ding, maar krijg je het niet warm van zijn hybride aandrijflijn? Dan hebben de Japanners een oplossing klaar, want deze Morizo RR Concept maakt gebruik van dezelfde aandrijflijn als de Toyota GR Corolla. Nu enkel nog in productie nemen, die handel!

Lexus heeft even geleden zijn kleinste auto ooit gepresenteerd: de LBX. Dat is een compacte SUV die zijn genen deelt met de Toyota Yaris Cross en dus indirect ook met de lagere Toyota Yaris. Dat merk je ook aan zijn motor want iedere LBX wordt geleverd met een iets verfijndere versie van de zelfopladende hybride aandrijflijn die in het vooronder van zo’n Yaris leeft… Al is dat natuurlijk niet de enige motor waar de Yaris gebruik van maakt.

Méér dan de GR Yaris

Dit is namelijk de Lexus LBX Morizo RR Concept, en die ruilt de gewoonlijke elektronica in voor de aandrijflijn van een Toyota GR Yaris. Reken dus op een 1.6-liter driecilindermotor met een flinke turbo ertegenaan geschroefd, die zijn vermogen afgeeft aan de vier wielen. Ook zijn versnellingsbak leent hij van de GR Yaris want in pas vernieuwde vorm beschikt die over een achttraps ‘Direct Shift’-automaat. Dat geldt echter niet helemaal voor het vermogen want waar de GR Yaris het houdt op 280 pk, schopt de LBX Morizo RR Concept het tot dezelfde 305 pk als de bij ons niet verkrijgbare Toyota GR Corolla.

Lexus LBX Morizo RR Concept 2024

Vraag je je trouwens af waar die naam vandaan komt, dan vertelt Lexus er graag bij dat ‘Morizo’ de bijnaam is van Toyota’s iconische voorzitter en testrijder Akio Toyoda. Deze LBX werd dan ook helemaal naar de hand van de beste man gezet, en het resultaat is een duister ogend SUV’tje met een geel randje er omheen. Valt dat ook bij jou in de smaak, dan zouden we je oproepen om samen met ons je interesse kenbaar te maken aan de lokale Lexus-importeur. Het gaat hier namelijk slechts om een conceptcar maar het ding ziet er zo productierijp uit, dat wij hem maar al te graag zouden toevoegen aan onze lijst van SUV’s met hothatch-genen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Andries Erwin 07:35
afbeelding van Andries Erwin

Hopelijk gaat dit in productie en komt hij naar Europa, toch leuker dan een hybride, niet?

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws