Rij mee in de Porsche Taycan Turbo GT voor een bliksemsnel rondje Nürburgring [VIDEO]

Porsche Taycan Turbo GT Nürburgring 2024

De snelste Porsche ooit is elektrisch en het scheelde niet veel, of hij was ook de snelste elektrische auto ooit geweest. Tijdens een rondje over de Nürburgring wist de Taycan Turbo GT namelijk op een haar na recordhouder Rimac Nevera van de troon te stoten. Hoe dat er vanbinnen uitzag, vraag jij je af?

Begin dit jaar maakte Porsche ons warm voor een nieuwe versie van de Taycan, en dat deed het met een opmerkelijk rijtje cijfers: 7 minuten, 7 seconden en 55 honderdsten. Dat is namelijk de tijd die de Taycan in kwestie nodig had om een rondje over de Nürburgring te rijden, waarmee hij niet alleen broertje Taycan Turbo S en concurrent Tesla Model S Plaid achter zich liet maar amper 2 seconden liet liggen ten opzichte van elektrische hypercar en recordhouder Rimac Nevera. Beelden mochten we van het rondje echter nog niet zien omdat die Taycan nog niet onthuld was, maar daar komt nu verandering in.

Tien seconden extra kracht

Gesp je namelijk maar stevig vast in je bureaustoel, want Porsche heeft een video gedeeld van zijn Taycan Turbo GT op de Nürburgring. Daarin rij je gedurende de hele ronde virtueel mee met testpiloot Lars Kern, die de elektrische Porsche als een bezetene door elke bocht slingert. Hoe hard we de zescilinder boxerbrom van pakweg een 911 ook missen, het gehuil van de elektromotoren heeft iets onheilspellends en de Taycan Turbo GT geeft zijn bestuurder tijdens het rijden trouwens nog een extra bezigheid. Let je namelijk goed op, dan zie je Kern om de haverklap aan een flippertje links achter het stuur trekken om de ‘Attack Mode’ te activeren. Die maakt tien seconden lang extra vermogen vrij en die seconden zie je vervolgens wegtikken op de rechterklok.

Het inschakelen van die modus is best wel de moeite waard, want daarin stijgt het vermogen van standaard 789 naar tijdelijk 1.034 pk. Op zijn absolute piek schopt de Taycan Turbo GT het zelfs tot 1.108 pk, maar dat krijg je enkel tijdens het accelereren met launch control. Aan het ontbreken van de achterbank merk je trouwens dat het hier om een extra snelle Weissach-versie van de Porsche gaat. Die bespaart nog eens 70 kilogram ten opzichte van de reguliere Taycan Turbo GT — want alle beetjes helpen natuurlijk wanneer je amper 2 seconden verwijderd bent van een wereldrecord.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws