Bizar: Sony’s elektrische auto laat zich besturen met een Playstation-controller [VIDEO]

Sony Afeela Prototype Playstation 2024

Afeela, het elektrische automerk van Sony en Honda, heeft een nieuw prototype klaar. Het pakt uit met 490 pk aan vermogen en een 91 kWh-accu maar dat is niet wat ons het meeste intrigeert. De COO van het merk reed de auto bij zijn onthulling namelijk doodleuk het podium op met een Playstation-controller.

Zelfrijdende auto’s zijn de volgende grote stap, of toch als je zo’n mensen met automobiele tarotkaarten mag geloven. En ze hebben misschien ook niet helemaal ongelijk, want zowel in de VS als in Europa zijn er al plaatsen waar helemaal autonoom gereden mag worden. Op kleinere schaal zijn er daarnaast al een handjevol auto’s die op eigen houtje kunnen parkeren, maar het hoeft eigenlijk allemaal zo complex niet te zijn. Stel je bijvoorbeeld maar eens voor dat je je auto gewoon van buitenaf kon besturen met iets als een Playstation-controller?

Gran Turismo in ’t echt

Dat is precies wat het nieuwste prototype van de Afeela, de eerste elektrische auto van Sony en Honda, kan. Die liet zich namelijk in opgefriste vorm zien op technologiebeurs CES in Las Vegas en de aanwezigen mochten de EV zelfs even in beweging aanschouwen. Dat deed die echter niet gewoon met pakweg de COO van het merk achter het stuur want zoals je in onderstaande video kan zien, stond die COO er gewoon naast… En voor het geval je de beste man niet helemaal begrepen hebt: we zijn er redelijk zeker van dat hij zegt dat hij de auto aan het besturen was met een Playstation-controller.

Hoe leuk dit trucje ook lijkt, met de productieversie van de Afeela zal je dit jammer genoeg niet kunnen doen. Wat je daarentegen wel mag verwachten, is een setje elektromotoren met elk 245 pk op de voor- en achteras. Die geven de elektrische sedan dus 490 pk ter beschikking en ze halen hun stroom uit een accu van 91 kWh. Wanneer de auto in productie zal gaan zegt Sony nog niet, maar later dit jaar wordt hij wel al toegevoegd aan de modellenlijst van Gran Turismo 7… Waar je hem dus wél zal kunnen besturen met je Playstation-controller.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws