Dacia Duster krijgt nog dit jaar gezelschap van zevenzits ‘Bigster’

Dacia Bigster Concept 2024

Dacia heeft een gloednieuwe Duster, maar die blijft niet meer lang de enige SUV in het gamma. Zo weten we al langer dan vandaag dat er een grotere ‘Bigster’ aan zit te komen, al blijkt die nu wat sneller dan verwacht aan de beurt. Dacia laat namelijk weten dat het model nog dit jaar gelanceerd wordt.

Een paar maanden geleden trok Dacia het doek van de nieuwe Duster, en die pakte uit met een interessante belofte. Zo zou hij van alle SUV’s op de markt de beste verhouding tussen prijs en prestaties bieden en inderdaad: de basisversie is met zijn 18.990 euro opmerkelijk goedkoop. Daar ben je echter vet mee indien je gezin meer dan drie telgen telt, want een zevenzits versie is er niet… Of tenminste: nog niet.

Verlengde Duster?

In zijn terugblik op boekjaar 2023 heeft Dacia zich namelijk nog eens uitgesproken over de ‘Bigster’, de SUV die zich in 2025 boven de Duster zou plaatsen. Vooral de tijdlijn viel ons daarbij op want in de plaats van het vooraf beloofde 2025, beloofde Dacia die nu plots nog dit jaar te onthullen. Veel meer woorden maakten de Franse Roemenen er niet aan vuil, maar we weten al even dat de Bigster zeven zitplaatsen krijgt. We kregen hem ook al eens in conceptvorm te zien en datzelfde design werd in schijnbaar iets ingekorte vorm gebruikt voor de nieuwe Duster. De kans zit er dus dik in dat Dacia met de Bigster een Renaultje zet, en die dus gewoon een iets langere versie van de Duster wordt zoals de Espace dat is van de Austral.

Dacia gamma 2024

Wat had Dacia dan nog zoal te melden in zijn terugblik op 2023? Dat het een goed jaar was, uiteraard. Zo verkocht het merk in Europa alleen al 562.890 auto’s, wat alweer een stijging van 17,4 procent oplevert. Topverkoper was nog steeds de Sandero met wereldwijd 269.899 stuks, gevolgd door 200.633 Dusters die dus dit jaar aflossing krijgen van het gloednieuwe exemplaar. De Jogger ging dan weer 94.095 keer over de toonbank en ook de zuiver elektrische Spring deed het goed: daarvan verkocht Dacia er wereldwijd 61.803 stuks oftewel 26,4 procent meer dan het jaar voordien. Benieuwd dus hoe een vermoedelijk iets duurdere zevenzits SUV zich tot de overige Dacii gaat verhouden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Mooie auto 11:32
afbeelding van Mooie auto

Prachtige wagen op foto ik zou wel moest het mogelyk zyn documentatie willen ontvangen

Bjorn van Waas 13:53
afbeelding van Bjorn van Waas

kunnen we hem al bestellen?

Muller dave 16:14
afbeelding van Muller dave

Is de bigster ook verkrijgbaar in een vijfzitter,voor meer bagageruimte te hebben?
Mvg
Dave

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws