Zo belachelijk populair is de Volkswagen T-Roc Cabrio in Europa (2023)

Volkswagen T-Roc Cabrio 2023

Het is officieel: de SUV-gekte heeft de autowereld compleet op zijn kop gezet. Dataforce heeft namelijk becijferd wat de bestverkochte cabrio’s van Europa waren in eerste helft van 2023, en daarin blijkt de Volkswagen T-Roc Cabrio populairder dan verwacht… Véél populairder.

Een kleine twee jaar geleden trakteerde Volkswagen zijn T-Roc op een facelift, en dat was natuurlijk niet verwonderlijk. De compacte SUV verkoopt namelijk zo goed dat je er tegenwoordig de straten mee kan plaveien maar wat wel verwonderlijk was, is dat Volkswagen de Cabrio-versie ook meenam in de facelift. Zoiets bizars als een open variant van een crossover kan toch niet goed genoeg verkopen om er verder in te investeren? Of wel?

Enkel Mini doet beter

Ja dus. Zo heeft Automotive News Europe samen met Dataforce een lijst opgesteld van de populairste auto’s per segment, en in zijn categorie van de “mainstream coupés en cabrio’s” pronkt helemaal bovenaan de Volkswagen T-Roc Cabrio. De cabrio-crossover was namelijk goed voor 8.732 Europese verkopen in de eerste helft van dit jaar, en neemt daarmee een gigantische voorsprong op bijvoorbeeld de veelgeprezen Mazda MX-5. Die ging slechts 4.570 keer over de toonbank, waarmee de T-Roc Cabrio het bijna twee keer zo goed doet. De open Volkswagen laat ook heel wat andere cabrio’s en coupés achter zich, want die laatsten werden in dezelfde lijst meegenomen… Maar toch missen we flink wat modelletjes uit deze top-10.

Dataforce Populairste cabrio's 2023

Dat ligt eraan dat Dataforce de auto’s die het zag als “Premium Coupés” en “Premium Convertibles” in een aparte lijst gegoten heeft, en daar kan één modelletje de T-Roc Cabrio toch inhalen. De Mini Cabrio werd in de eerste helft van dit jaar namelijk wel 13.750 keer verkocht, en het is misschien niet helemaal fair dat die niet tussen de “mainstream”-modellen mag staan aangezien die goedkoper is dan de Volkswagen. Hoe dan ook plaatst dat de T-Roc nog steeds op de tweede plaats van populairste cabrio’s over de hele lijn… Terecht of niet?

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Yvesw 16:25
afbeelding van Yvesw

Laten we ook even het glas heffen op die éne Nissan 370Z die nog een eigenaar heeft gevonden. ;-)

Jos D. 17:34
afbeelding van Jos D.

In de tabel staat wel coupe/convertible. Dus onmogelijk af te leiden hoeveel van elk verkocht zijn. De titel (en foto) slaan dus nergens op.

Joram 09:06
afbeelding van Joram

Het spreekt voor zich dat de T-Roc SUV hierin niet meegeteld werd (dat is trouwens allesbehalve een coupé).

Edison 18:12
afbeelding van Edison

Ik zou niet besluiten dat de T-Roc cabrio belachelijk populair is. Eerder dat cabrio’s dramatisch slecht verkopen…

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws