Finse Tesla Model S tikt 400.000 km aan

tesla-model-s-400k_01

Zo'n batterij van een elektrische wagen, hoe lang gaat die nu eigenlijk echt mee? Het is een vraagstuk waar we pas stilaan een antwoord op kunnen bieden. Dankzij voorbeelden uit het dagelijks leven. Zoals deze Finse Model S die +400.000 kilometer op de klok heeft staan.

Een Tesla Model S 85 van 2014, dat is het bewijsstuk dat hier wordt voorgelegd. Een exemplaar dat gebruikt werd als taxi in Finland, waardoor er dagelijks serieus wat kilometers mee worden gemaald. Na drie jaar staat er dan ook +400.000 kilometer op de teller. Straffer nog, met dat intensief gebruik heeft de batterij amper 7 procent verloren van haar totale capaciteit.

Of de Model S vaak in de garage heeft gestaan? Amper twee keer voor een mankement. Eén keer om de elektromotor te vervangen (een bekend probleem bij de 'eerste' generatie Tesla's) en één keer omdat de elektronica weigerde de batterijen op te laden. Hiervoor moest de Model S evenwel naar Nederland om het probleem op te lossen. Voordeel, de twee euvels waren compleet op kosten van Tesla. Probeer dat maar eens met de koppeling en automaat van je Duitser met 400.000 kilometer op de klok.

Taxichauffeur Ari Nyyssönen is alvast tevreden met zijn Model S en heeft zich nu voorop gesteld om 1 miljoen kilometers te halen voor de garantie van 8 jaar (met onbeperkte km's) er op zit.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws