Automerken op CES 2012

De CES of Consumer Electronics Show is één van de grootste technologie conferenties ter wereld. Waar je vroeger het gevoel had dat automerken wat achter stonden op vlak van interface t.o.v. andere electronica, is er tegenwoordig duidelijk een inhaalbeweging bezig. Daarom zijn er op de CES nu ook verschillende automerken aanwezig om hun nieuwste of toekomstige interfaces te tonen...

 

Audi

CES 2012 audi

Audi heeft sinds één jaar een partnership met NVIDIA(grafische chip fabrikant). Op CES was een Audi A7 te zien waar veel 3D renderings te zien waren in Audi's interface. Ook zal de NVIDIA chip gebruikt worden voor de 3D maps van Google. Het scherm zal te zien zijn in de nieuwe Audi A3(2012).

 

Mercedes-Benz

CES 2012 mercedes

Mercedes had ook een nieuwe interface meegenomen. De grote nieuwigheden zijn connectiemogelijkheden met Facebook, Google POI en Google streetview. Om te connecteren zit er een 3G modem ingebakken. Waarschijnlijk zal deze interface al in de nieuwe Mercedes-Benz SL (2012) zitten.

 

Subaru

CES 2012 subaru

Subaru had een BRZ mee. Aha Radio zal voor Subaru en Honda een connectie maken tussen iPhone en wagen. Zo zou je digitale radio kunnen luisteren in je wagen door je iPhone aan te sluiten. Daar houdt het niet op, je zou zelfs met de knopjes op je stuur van kanaal op je iPhone kunnen wisselen.

 

Ford

CES 2012 ford

Ford is een vaste bezoeker van de technologiebeurs. Deze keer hebben ze geen interface mee, maar een wagen. De Ford Fusion/Mondeo Energi plug-in is geen full-electric, maar hij komt toch dicht in de buurt. Zo zou verbruik onder dat van een Chevrolet Volt en Toyota Prius moeten liggen.

via: Engadget

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws