Elektrische Fiat 500e eindelijk als échte cabrio dankzij Castagna

Castagna Tender2 Fiat 500e 2023

Carrosseriebouwer Castagna Milano heeft misschien wel de ideale auto voor je tweede verblijf aan de Riviera bedacht. Dit is namelijk de Castagna Tender2, een cabrioversie van de elektrische Fiat 500e… En met “cabrioversie” bedoelen we deze keer niét gewoon een hatchback met een groot uitgevallen schuifdak.

Drie jaar geleden ging bij Fiat het doek van zijn zuiver elektrische 500-opvolger: de 500e. Die hield qua design echter grotendeels vast aan het guitige lijnenspel van zijn populaire voorganger, en dat geldt ook voor zijn ‘Cabrio’-versie. Dat is namelijk de naam die Fiat nog steeds kleeft op zijn 500-met-schuifdak, want hoewel dat schuifdak doorloopt tot onder de achterruit zouden kwatongen volhouden dat je dakstructuur moet wijken om jezelf een cabriolet te mogen noemen… En wijken, dat doet de dakstructuur van deze Castagna Tender2 wél.

Klaar voor productie?

Toegegeven: Castagna Milano trekt het cabrioconcept wel héél ver door want het dak is niet het enige dat wijkt. Zo moeten ook de deuren eraan geloven, net als de achterbank en de achterklep. In de plaats daarvan krijgt de 500e gloednieuw plaatwerk op de flanken en de achterkant, dat uitsparingen laat om de instap enigszins elegant te houden. Die uitsparingen worden voorzien van een randje in gladgepolierd mahoniehout, en ook de rest van de cabine wordt ermee betimmerd. Het eindresultaat moet doen denken aan de ‘Jolly’-Fiatjes van weleer, en op basis van hoe hard wij bij het zien van de plaatjes naar zomers weer verlangen lijkt ons dat best wel goed gelukt.

Castagna Tender2 Fiat 500e 2023

Ondanks wat de kleur doet vermoeden, vertrekt de Italiaanse carrosseriebouwer trouwens niet van een Abarth-versie. In de plaats daarvan begon deze Tender2 zijn leven als een Fiat 500e ‘La Prima’, voor Castagna er zijn acht maanden lange werkzaamheden aan begon. Hou je echter nog even in voor je naar Milano afzakt om hetzelfde met jouw elektrische Fiat te laten doen, want het gaat hier slechts om een one-off. Toch lijkt het ons niet onrealistisch dat Castagna een dergelijke ombouw straks gaat aanbieden, want dat deden ze ook al gewoon voor de uitgaande 500 met verbrandingsmotor.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws