Lotus plaagt met ‘Emeya’: elektrische vierdeurs GT klaar voor onthulling [VIDEO]

Lotus Emeya teaser 2023

Lotus heeft alweer een elektrisch model klaarstaan in de coulissen, en dat wordt deze keer géén SUV. De Britten sturen namelijk een teaservideo de wereld in van een elektrische vierdeurs GT, en ze dopen hem ‘Emeya’… Lees je mee, Porsche Taycan?

We hoeven het je vast niet meer te vertellen, maar Lotus zit middenin de grootste transitie die het merk ooit al doorgemaakt heeft. Zo presenteerden de Britten met de Emira hun allerlaatste auto met verbrandingsmotor en gaf de Eletre op zijn beurt een voorsmaakje van wat we vanaf nu mogen verwachten: loodzware, bloedsnelle EV’s. Tot overmaat van ramp was die Eletre ook nog eens een SUV, maar we kunnen de meer traditionele Lotus-fan bij deze geruststellen: dat zal niet altijd zo zijn.

Ruim 900 pk?

Lotus heeft namelijk een korte teaservideo gedeeld waarin we een aanzienlijk lager model aan het werk zien, en daar maken we ook kennis met zijn naam: ‘Emeya’. De constructeur spreekt zelf over een hyper-GT, en de openklappende spoiler in het begin van de video doet ons inderdaad vermoeden dat we hier met snel gerief te maken hebben. Verder wordt de auto vooral nog gehuld in duisternis, al kunnen we vooraan wel verlichting uit twee LED-pijlen aan weerszijden onderscheiden terwijl achteraan Porsche Taycan-gewijs een doorlopende lichtbalk te zien is… En tenzij één van die drie mensen die we richting de auto zien lopen zich daarna achterlangs een klapstoel op de achterbank heeft moeten plooien, zit de kans er dik in dat de Emeya net als die Taycan een vierdeurs GT wordt.

Dat laatste weten we stiekem ook al langer dan vandaag, want Lotus onthulde zijn elektrische tijdlijn al een paar jaar terug. Daar verklapten ze dat de Eletre in 2023 gezelschap zou krijgen van een vierdeurs GT, die ze toen nog ’Type 133’ noemden. Nu weten we dus dat dit de Emeya wordt, en waarschijnlijk gaat die zijn platform lenen van de Eletre. Reken ook hier dus op vermogens van 600 tot wel 900 pk, al zou het lagere koetswerk nog gekkere prestaties kunnen opleveren dat wat de SUV weet te bieden. We leren er alles over op 7 september, want dan trekt Lotus het doek van deze Emeya.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws