Dit wordt de nieuwe neus van de Kia EV6 (2024)

Kia EV6 Facelift teaser 2024

De Kia EV6 krijgt binnenkort een facelift, en dat mag je letterlijk nemen. In een set teaserplaatjes tonen de Koreanen namelijk al de helft van zijn neus en die zoekt wat meer aansluiting bij de nieuwere modellen binnen de EV-reeks. Ook onderhuids zou er echter flink wat kunnen veranderen, aan de accu bijvoorbeeld.

De EV6 was ooit Kia’s allereerste toegewijde EV, want tot dan kenden al zijn elektrische auto’s ook varianten op verbranding. Sindsdien is er echter veel veranderd want die EV6 kreeg al gezelschap van een EV9 en een EV5 terwijl er een EV4, een EV3 en zelfs een EV2 staan te trappelen in de coulissen. Die pakken stuk voor stuk uit met een iets frisser design, waardoor de EV6 er amper drie jaar na zijn lancering alweer wat gedateerd uitziet. Tijd dus om daar iets aan te veranderen.

Scherpere LEDs en groter rijbereik

Kia heeft zijn facelift voor de EV6 namelijk al klaar en die laat zich nu voor het eerst zien. In een weinig verhullend paartje teaserfoto’s toont de constructeur gewoon de helft van zijn ietwat verduisterde neus; meer dan genoeg dus om ons iets van de wijzigingen te kunnen voorstellen. Zo gaat vooral de verlichting op de schop en wordt die vervangen door een setje hoekige ‘Star Map’-units, gelijkaardig aan die van pakweg de EV5. Die worden verbonden door een iets anders gevormde zwarte balk, die nog wat doet denken aan de ‘Tiger Nose’-grille van Kia’s verbrandingsmodellen. Achteraan zijn de wijzigingen minder ingrijpend: daar blijft de doorlopende LED-balk van de partij zij het met een iets minimalistischer lichtsignatuur.

Kia EV6 Facelift teaser 2024

Over onderhuidse wijzigingen zwijgen de Koreanen voorlopig nog in alle talen, al hoef je niet ver te zoeken om te raden wat er daar zoal zal veranderen. Zo kreeg technisch tweelingbroertje Hyundai Ioniq 5 pas nog een facelift en die gooide de oude 77,4 kWh-accu overboord in functie van een 84 kWh-exemplaar. Dat moest het rijbereik een extra duwtje in de rug geven, al weten we nog steeds niet wat het verschil in het geval van de Hyundai precies is. Kia vertelt er alvast nog dit kwartaal meer over, wanneer deze gefacelifte EV6 officieel onthuld wordt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws