Aston Martin plaagt met “krachtigste luxe-SUV ter wereld”

Aston Martin DBX S Teaser 2022

Aston Martin is nog relatief jong in de wereld van de SUV, maar ze plaatsen hun naam er meteen al achter een gewaagde claim. Op hun sociale media hebben de Britten namelijk een teaser van een opgefokte DBX geplaatst, en die wordt volgens hen “de krachtigste luxe-SUV ter wereld.”

Het “luxe”-deeltje staat daar misschien wel om een reden, want sinds Tesla een 1.020 pk sterke Plaid-versie van zijn Model X aangekondigd heeft zouden zelfs fabrikanten van supercars al flink uit hun kot moeten komen om de elektro-SUV te verslaan. Daarom lijkt Aston Martin dus te mikken op meer exclusieve concurrenten zoals de Lamborghini Urus, die 650 pk naar zijn wielen kan brengen, of de Porsche Cayenne Turbo GT, goed voor 640 pk.

Geen AMG-Aston?

Om die concurrentie te overtreffen is het dus onwaarschijnlijk dat Aston Martin vasthoudt aan zijn huidige DBX-motor, een biturbo-V8 met 550 pk uit de rekken van Mercedes-AMG. Wel integendeel: als we de geruchtenmolen mogen geloven — en dat doen we in dit geval maar al te graag — zouden de ingenieurs in Gaydon teruggrijpen naar de trouwe V12. Even geleden plaagde de constructeur namelijk ook al met een nieuwe V12 Vantage die eveneens binnenkort onthuld wordt, dus de kans lijkt ons niet onbestaande dat ze hetzelfde motorblok gewoon in hun DBX lepelen. Wij zetten ons geld alvast op de 5.2-liter V12 uit de DBS Superleggera, goed voor 725 pk en bijgevolg ook voor de titel van “krachtigste luxe-SUV.”

De teaser die Aston Martin op zijn Facebookpagina plaatste licht daarnaast ook een tipje van de sluier over het design van hun krachtpatser. De SUV, die naar alle waarschijnlijkheid “DBX S” zal komen te heten, zou alvast aangepaste bumpers meekrijgen met een lagere splitter vooraan en een grote diffuser aan de achterzijde. Daarnaast zien we ook een grotere velgenmaat op de afbeelding, maar meer kunnen we er nog niet op onderscheiden. Afwachten dus tot 1 februari, want dan trekt Aston Martin finaal het doek van zijn monster-DBX.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws