Mini lekt elektrische Cooper SE zelf het internet op

Mini Cooper SE lek 2023

Er zitten flink wat nieuwigheden aan te komen bij Mini, en eentje daarvan krijgen we nu al in vol ornaat te zien. Een aantal spionagefotografen wist de elektrische Cooper namelijk te betrappen, waardoor Mini zijn design niet langer achter slot en grendel kon houden… Dus dan tonen ze hem liever gewoon zelf.

Er komt heel wat kijken bij het lanceren van een gloednieuw model, en dan hebben we het niet alleen over die jaren aan moeizame ontwikkeling. Daarna moet je er namelijk in slagen om een album aan knappe beelden van je nieuwe aanwinst te verzamelen om die bij de onthulling naar bijvoorbeeld de pers te kunnen sturen. Tot dat gebeurt zit diezelfde pers je echter op de hielen om toch maar een vroegtijdig voorsmaakje te pakken te krijgen van het model, en dat was een aantal onder hen gelukt bij de nieuwe Mini Cooper… Alleen waren hun beelden niet mooi genoeg naar Mini’s smaak.

Een jaar te vroeg

Om te voorkomen dat mensen het nieuwe model zouden gaan associëren met de troebele, scheve foto’s die er eerder deze maand van circuleerden, heeft Mini dan maar zelf een aantal foto’s verdeeld. Die tonen nu al het complete ontwerp van de aankomende Cooper — want zo gaat ieder exemplaar van de hatchback voortaan heten. Daaruit leren we dat de designtaal grotendeels ongewijzigd blijft, al ziet het nieuwe model er iets groter en vooral gladder uit. De puntige achterlichten en het grotere radiatorrooster geven het geheel wel een modernere look, en het valt meteen ook op dat dat ‘radiatorrooster’ gesloten is. Dat doet vermoeden dat het hier om de zuiver elektrische Cooper gaat, en het gifgroene ’S’-je in die grille bevestigt dat vermoeden nog eens.

Mini Cooper SE lek 2023

Verder geeft Mini nog geen informatie vrij over wat er onder deze knappe façade schuilt, al verklapten ze eerder al een aantal interessante zaken. Zo zou de standaard elektrische ‘Cooper E’ 184 pk op de vooras krijgen, terwijl er ook een snellere ‘Cooper SE’ met 218 pk in de planning zit. Verder zou je de keuze krijgen uit een accu van 40 kWh of eentje van 54 kWh, en die laatste zou om en bij de 450 kilometer moeten halen. De lancering van de elektrische Mini Cooper staat gepland voor mei 2024, en twee maanden later zouden er ook varianten met verbrandingsmotoren volgen. Eerst onthult mini begin 2024 echter nog de nieuwe Countryman, en omstreeks 2025 krijgen we de productieversie van de Aceman te zien.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
FLP 11:31
afbeelding van FLP

Ik weet het, er wordt al sinds de herlancering van Mini mee gelachen, maar nu is het toch wel echt geen "mini" meer. Wat een kolos! Mooier wordt ie er helaas ook niet op.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws