Cabrio-lek: elektrische MG Cyberster nu al te zien dankzij Chinese overheid

MG Cyberster lek china 2023

Kijk jij ook zo uit naar de eerste elektrische roadster? Dan mag je de Chinese overheid bij deze een bedankje sturen, want zij plaatsten doodleuk een set foto’s van de aankomende MG Cyberster in één van hun databanken. Daardoor weten we nu al hoe de elektrische cabrio eruit gaat zien… En hoe sterk hij wordt.

Wil je graag een paar nieuwe automodellen zien voor ze onthuld zijn, dan hebben we één adres voor je: het Chinese Ministerie voor Industrie en Informatietechnologie. Die instantie verzamelt namelijk alle gegevens over auto’s die in het land gehomologeerd zijn, maar af en toe delen ze die net iets te vroeg. Zo kregen we al een paar BMW’s te zien voor hun lancering en maakten we er ook vroegtijdig kennis met China’s idee van een Audi Q6, maar deze keer zijn de Duitsers eens niet de dupe. Nu is MG namelijk aan de beurt.

Roadster met... 544 pk?

Zo heeft de Chinese overheid een setje weinig verhullende foto’s in de database geplaatst van de MG Cyberster. Daardoor krijgen we de elektrische roadster voor het eerst in vol ornaat te zien, en het resultaat mag er wat ons betreft best zijn. Zo geeft de strakke neus ons wat Alpine-indrukken terwijl de achterzijde met zijn op de Union Jack-geïnspireerde verlichting best stoer aandoet. De MG belooft dat waar te maken met gepaste prestaties, want we krijgen ook inkijk in een paar technische gegevens. Zo zou er op de vooras een elektromotor met 204 pk leven en op de achteras eentje met 340 pk, goed voor in totaal maar liefst 544 pk! Daarnaast spreekt de databank ook over achterwielaangedreven varianten met 340 en 314 pk.

MG Cyberster lek china 2023

Het enige dat we nog niet te zien krijgen is het interieur, maar dat kwam eerder al eens in beeld. Spionagefotografen betrapten de Cyberster namelijk al een aantal keer, en zo weten we dat de auto een soort yoke-stuur à la Tesla krijgt. De MG neemt dan ook zijn tijd om productierijp te worden, want de conceptcar kregen wel al in april 2021 te zien. Op dit moment is het nog niet geweten wanneer de Cyberster officieel onthuld wordt, maar iets zegt ons dat het nog dit jaar zal gebeuren.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws