Audi en Chinees moederbedrijf van MG gaan samen EV's bouwen

Audi SAIC EV MG platform

Het Duitse Audi en het Chinese SAIC (moederbedrijf van onder andere het bij ons gekende MG) hebben officieel te kennen gegeven samen te willen werken aan nieuwe elektrische modellen in het premium segment.

De roddel deed al even de ronde maar is nu eindelijk openbaar gemaakt; Audi en SAIC gaan samen werken aan een nieuwe generatie EV's voor de nabije toekomst. Specifiek gaat het over "fully connected electric vehicles in het premium segment". Juist ja.

Goed nieuws voor MG?

Volgens SAIC en Audi zullen de samen ontwikkelde elektrische modellen uitgerust worden met vooruitstrevende technologieën en zullen beide bedrijven hun respectievelijke competenties in de strijd werpen tijdens het ontwikkelingsproces. Voor Audi zal het eerste model alvast een auto zijn in een segment waarin het momenteel nog geen aanwezigheid heeft in China. Dat kan dus gaan van het C-segment (denk A3) tot het coupe-segment (denk TT). Een productieversie van de MG E-Motion zoals hieronder? We zouden er niet rouwig om zijn.

Audi SAIC EV MG platform

Pientere lezers zullen uiteraard opgemerkt hebben dat we hier praten over modellen specifiek voor de Chinese markt. Maar vanaf hier begint een interessante denkpiste. Want hoewel Audi de nieuwe modellen niet per se naar Europa zal halen, staat het SAIC vrij om dat wel te doen. Het kan dus wel eens zijn dat we binnenkort een auto krijgen onder MG-vlag die samen met Audi werd ontwikkeld. Laat dat even bezinken...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws