Zo belachelijk groot is de batterij van de elektrische RAM 1500 REV (2023)

RAM 1500 REV 2023

RAM heeft de specificaties van zijn eerste elektrische model vrijgegeven, en dat zijn niet de minste. Zo belooft de 1500 REV meteen één van de verst rijdende EV’s te worden, maar dat dankt hij niet aan een laag gewicht of een goede stroomlijn. Nee: de pick-up krijgt gewoon een absurd groot batterijpakket.

Denk je aan een Amerikaanse auto, dan is de kans groot dat je het silhouet van een pick-up voor ogen haalt. Zo’n enorm gevaarte met een open laadruimte is nog steeds onmetelijk populair in the land of the free, maar ook daar moeten ze stilaan beginnen denken aan elektrificatie. Ford waagde al een verdienstelijke poging met de F150 Lightning maar wat zij kunnen, moet concurrent RAM natuurlijk beter doen… of gewoon groter.

EV met vrachtwagenrijbewijs

Zo toonde RAM even geleden zijn elektrische pick-up aan de wereld, en qua buitenmaten kan je die alvast gewoon vergelijken met die F150 Lightning. De 1500 REV ziet er ook even hoekig als de Ford, dus op aerodynamisch vlak hoef je niet op grote winsten te rekenen. Toch verklapt RAM nu in de technische specificaties dat het gevaarte een rijbereik van zo’n 500 mijl zal bieden — omgerekend iets meer dan 800 kilometer — terwijl de Fords inzending het op hoogstens 514 kilometer houdt. Het geheim: de grootste accu van zo’n RAM 1500 REV heeft een capaciteit van maar liefst 229 kWh. Dat is ruim twee keer zo groot als die van de zwaarste Mercedes EQS, drie keer zo groot als die van een Tesla Model 3 en tien keer zo groot als die van een Renault Twingo Electric.

RAM 1500 REV 2023

De RAM 1500 REV is onderhuids trouwens gebouwd op het nieuwe STLA Frame-platform, één van de nagelnieuwe basissen die Stellantis ontwikkelde om zijn EV-imperium uit te bouwen. Dat platform pronkt onder de RAM met nog een aantal indrukwekkende cijfers, zoals een snellaadcapaciteit van 350 kW en 654 pk en 820 Nm koppel uit twee elektromotoren, goed voor een 0-naar-100-tijd van 4,4 seconden. Eén cijfertje verklappen de Amerikanen nog niet, en dat is het gewicht. Iets zegt ons echter dat gegadigden die er eentje naar Europa willen halen, alvast een afspraak mogen maken voor hun vrachtwagenrijbewijs…

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws