Subaru patenteert ‘STe’-naam: sportief met de ‘e’ van elektrisch?

Subaru STI E-RA Concept 2022

Het Duitse Patent and Trade Mark Office heeft eerder deze maand een interessant stapeltje papierwerk binnengekregen. Subaru heeft er namelijk de rechten aangevraagd op de letters ’S’, ’T’ en ‘e’, en samen kunnen die maar één ding betekenen: er komen eindelijk terug sportieve Subaru’s aan, maar dan op stroom.

Stille waters hebben diepe gronden, zegt men wel eens, en Subaru is op elektrisch vlak weinig meer dan een beekje. Op een Toyota-tweeling na — de Solterra — staat er namelijk niks met een stekker in de Belgische showrooms, maar dat betekent niet dat de Japanners geen planners hebben. Sterker nog: die planners zouden wel eens op plezanter gerief kunnen mikken dan we hadden durven denken.

Elektrisch of geëlektrificeerd

Zo heeft Motor1 een patent onderschept dat de Duitse tak van Subaru midden deze maand ingediend heeft, en die aanvraag bevat een tot de verbeelding sprekend drieletterwoord: STe. Vooral de eerste twee letters van die naam doen liefhebbers waarschijnlijk wegdromen, want onder de noemer ’Subaru Technica International’ stond het merk in een eerder leven bekend om zijn boxerbrullende, vierwielaangedreven rallywagens-voor-de-weg. Sindsdien hebben iconen als de WRX STI op onze markt echter plaats moeten maken voor veilige en eigenlijk ook steeds schaarser wordende gezinswagens. Dus wat denk je, tijd voor verandering?

Subaru STI E-RA Concept 2022

Die verandering zou er dus kunnen komen in de vorm van een ‘e’-tje in de naam, al is het nog niet duidelijk of die nieuwe letter staat voor ‘electric’ of gewoon ‘electrified’. Hoe dan ook doet de patentaanvraag vermoeden dat Subaru van plan is om sportieve modellen te ontwikkelen die ten minste deels onder stroom staan, en eigenlijk gaven ze daarvan al twee kleine voorsmaakjes. Zo toonden ze vorig jaar een STI-pakketje voor de Solterra, maar wij kregen het vooral warm van de STI E-RA Concept. Dat was namelijk een elektrische racer met 1.088 pk… Meer van dat, graag.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws