Heeft MG elektrische hatchback in petto?

MG: elektrische hatchback?

De Brits-Chinese constructeur MG heeft de komende jaren nog enkele modellen op de planning staan. Een daarvan zou een elektrische hatchback worden, die nog eind dit jaar gelanceerd kan worden en kan concurreren met de Renault Zoé. Dat schrijft het Britse Autocar.

Dat MG aan een blitzcarrière bezig is, mag nu wel duidelijk zijn. De Brits-Chinese constructeur timmert al enkele jaren aan de weg in thuismarkten China en Groot-Brittannië met een mix tussen klassieke en geëlektrificeerde modellen. Sinds begin vorig jaar is het Europese vasteland een nieuwe markt voor het merk, waar het alleen geëlektrificeerde modellen naartoe stuurt. Zo kregen we begin 2020 de elektrische ZS EV, en eind 2020 de plug-inhybride EHS Plug-in Hybrid.

Begin december gaf MG een blik in de toekomstplannen. Zo hoopt het de komende jaren nog vijf nieuwe modellen te lanceren. We weten al dat een ervan een elektrische SUV wordt, en de andere een elektrische break. Een derde model zou wel eens een elektrische hatchback kunnen worden, schrijft Autocar.

Zoé-concurrent?

Die vijfdeurs wordt niet zomaar een opvolger van de MG 3 met klassieke verbrandingsmotor, die in het Verenigd Koninkrijk wordt verkocht. Dat model blijkt immers te populair om nu al te vervangen. De elektrische hatchback krijgt wel gelijkaardige afmetingen, en zou onder meer willen concurreren met de Renault Zoé.

Details zijn er uiteraard nog niet, maar Autocar vermoedt logischerwijs dat de hatchback een kleinere batterij krijgt dan het exemplaar van 44,5 kWh van de ZS EV, maar dat compenseert door een lager gewicht. Het rijbereik zou ongeveer 240 kilometer bedragen, de prijs aanzienlijk lager zijn dan elektrische hatchbacks als de Honda E en Mini Electric. Een vanafprijs van minder dan 22.000 euro? Mogelijk, gokken de Britten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws