Officieel: MG ZS nu ook als betaalbare benzine-crossover (2022)

MG ZS BENZINE Belgie

Bij MG zijn ze allergisch aan de woekerprijzen die er tegenwoordig voor auto's worden gevraagd. Na opvallend goedkope (maar wel degelijke) elektrische auto's, brengt het merk nu ook de ZS crossover met benzinemotor naar ons Belgenland. Een riant uitgerust exemplaar krijgt daarbij een basisprijs van net geen 18.500 euro.

Een Renault Captur? Vanaf 22.600 euro. Een Opel Corsa? Minimaal 19.250 euro. De startprijs van de immer populaire Peugeot 2008? 26.000 euro. Het zal je niet zijn ontgaan, auto's zijn de laatste tijd verrekt duur geworden. Het Brits/ Chinese MG wil nu in de bres springen met de ZS. Nee, niet de elektrische en al beschikbare ZS EV, wel de ZS met benzinemotor.

Waar voor je geld? Daar voor je geld!

Inderdaad. Dat las je goed. MG (het merk dat zichzelf vooropgesteld heeft te focussen op elektrificatie) is de prijsstijging in autoland zo beu, dat het nu klanten met een beperkt budget tegemoet wil komen. Strijdwapen? De ZS benzine met een royale basisuitrusting en een startprijs van amper 18.485 euro. Voor dat geld krijg je een ZS met 1.5-liter viercilinder benzine van 106 pk en 141 Nm. Goed voor een verbruik van zo'n 6.6 liter, een CO2-uitstoot van 149 gram een een sprint naar de honderd van 10.9 seconden.

MG ZS BENZINE Belgie

Mag het wat meer zijn? Dan heeft MG ook nog een 1-liter driecilinder turbobenzine klaarliggen met 111 pk, 160 Nm en een gelijke CO2-uitsoot van 149 g/km. Graag wat meer luxe? Dan kan je nog opteren voor de Luxery Line die zaken toevoegt zoals 360°-parkeercamera, panoramisch zonnedak, digitale instrumentencluster en dodehoekwaarschuwing boven de standaarduitrusting bestaande uit cruisecontrole, smartphone-connectie (apple carplay, Android Auto), parkeersensoren, enzovoort. Kostprijs in dat geval? Vanaf 20.485 euro.

MG ZS BENZINE Belgie

Vanaf dit najaar (oktober) introduceert MG de ZS ook als benzine in ons Belgenland. De volledig elektrische ZS EV met een startprijs van om en bij de 32.000 euro blijft uiteraard ook in de cataloog staan.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
andre123 10:14
afbeelding van andre123

woekerprijzen en belachelijke levertermijnen,je zou het voor minder kotsbeu worden....dat mg in navolging van dacia tenminste al iets aan de prijzen wil doen kunnen we alleen maar toejuichen,alleen 1 bedenking......een chinese wagen?is europa nog niet genoeg om zeep geholpen?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws