Wissel van de wacht: AMG-baas aan het hoofd van Aston Martin

Aston Martin Andy Palmer Tobias Moers Mercedes AMG

Aston Martin, dat al een hele tijd in zwaar weer verkeert, zou een wissel van de wacht voorbereiden. CEO Andy Palmer zou worden bedankt voor bewezen diensten. In zijn plaats zou de huidige CEO van Mercedes-AMG komen, de Duitser Tobias Moers. Dat melden enkele persbureaus, waaronder Reuters.

De saga rond Aston Martin lijkt geen einde te kennen. Na enkele magere jaren, waaronder een uiterst tegenvallend 2019, werd alle hoop gevestigd op de DBX. De eerste SUV van het Britse merk moest de verkoopcijfers weer aanzwengelen en zo Gaydon weer op het juiste spoor krijgen. Begin dit jaar gooide miljardair Lawrence Stroll nog een welgekomen reddingsboei uit. Tot de coronacrisis roet in het eten kwam gooien.

Volgens berichtgevingen van persbureaus Reuters en Bloomberg, en van de zakenkrant Financial Times zou huidig Aston Martin-CEO Andy Palmer nu op een zijspoor worden geschoven. De Brit maakte eind 2014 de transfer van Nissan naar Aston Martin, waar hij een Ferrari-achtige strategie uitwerkte om het Britse merk weer winstgevend te maken. Onder Palmers leiderschap trok Aston Martin eind 2018 naar de beurs, maar daar vielen de resultaten tegen.

Palmer zou vervangen worden door de Duitser Tobias Moers, die op dit moment CEO is van Mercedes-AMG. De Duitse constructeur is sinds 2013 de vaste motorleverancier in Gaydon, met de DB11 die als eerste Aston Martin een AMG-motor kreeg. Eerder kocht Toto Wolff, teambaas bij Mercedes F1, zich al in bij Aston Martin. Ook Racing Point F1, het team van Lawrence Stroll dat volgend seizoen onder de Aston Martin-vlag uitvaart, gebruikt motoren van de Duitse constructeur.

Aston Martin heeft bevestigd dat er verschuivingen in het management aan de gang zijn, en komt later met een mededeling.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws