Renault verplaatst hybride-plannen naar 2020

Eerder berichtten we dat Renault tegen 2017 met hybride wagens zou komen, vandaag zijn die plannen alweer wat opgeschoven naar 2020.

Laten we dan maar hopen dat ze met zware innovaties komen, want concurrenten zijn al een aantal jaren bezig met de commercialisering van hybride wagens. Ditmaal gaat het trouwens niet om giswerk, Marc Bodin, baas van de powertrain strategy-afdeling verwoordt het zelf: "We are studying the gradual introduction of hybrids in our range by 2020." Op dit moment zitten ze nog in een experimentele fase en wordt nog beslist óf er wel een volledig hybride model in het gamma komt. Ook een plug-in hybride staat op de verlanglijst. Ook zien de Fransen het tegenwoordig wel zitten om een low-cost hybride te ontwikkelen, die kan gebruikt worden voor budgetmerk Dacia.

De focus op elektrische voertuigen blijft overigens ongewijzigd. "We will continue to emphasize the development of low-emission combustion engines and EV cars. Our original strategy has not changed," klinkt het nog bij een woordvoerder van Renault.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws