Jaguar Vision Gran Turismo SV komt naar je virtuele circuit

Jaguar Vision Gran Turismo SV 2020

Jaguar heeft een nieuwe racebolide klaar voor de racegame Gran Turismo. De Vision Gran Turismo SV is een elektrische racewagen met 1.903 pk en een doorontwikkeling van de virtuele racer die de Britten vorig jaar voorstelden.

Met de regelmaat van de klok brengen automerken virtuele auto’s uit die bedoeld zijn voor het PlayStation-spel Gran Turismo. Hoewel het om een racegame gaat en de auto dus nooit echt het circuit op zal gaan, nemen de ingenieurs de uitdaging niet minder ernstig.

Jaguar Vision Gran Turismo SV 2020

Zo pakte Jaguar vorig jaar al uit met de Vision Gran Turismo Coupé, een vierwielaangedreven elektrische racer met drie elektromotoren, goed voor 1.020 pk. In het ontwerp staken de Britten naar eigen zeggen heel wat verwijzingen naar hun erfgoed, zoals de C-Type en D-Type. Maar voor deze Vision Gran Turismo SV, die erop gebaseerd in, schakelde Jaguar zijn SV-afdeling in.

Zij gingen aan de slag met de feedback van gamers, werkten zelfs een designstudie op ware grootte uit, en voegden een elektromotor toe. Het resultaat van die vier elektromotoren: 1.903 pk en 3.360 Nm. 0-100 km/u duurt op je scherm 1,71 seconden, de topsnelheid bedraagt 409 km/u.

Jaguar Vision Gran Turismo SV 2020

De 5,54 meter lange Jaguar Vision Gran Turismo SV – de extra lengte komt vooral op rekening van de aangepaste aerodynamica – maakt in 2021 zijn opwachting in Gran Turismo.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws