Geen Mercedes en Volvo op Autosalon 2023, wel ‘Car of the Year’-verkiezing

Volvo S60 Autosalon 2019

De eerste details beginnen stilaan binnen te sijpelen over de Brussels Motor Show van 2022. Zo is er al flink wat informatie over de aanwezigen — of net de afwezigen — en krijgt het event ook een internationaal staartje. Op het komende Autosalon vindt namelijk voor het eerst de Car of the Year-verkiezing plaats.

Het Autosalon nadert met rasse schreden, en dus komt het hele circus stilaan op gang. Na twee jaar van afwezigheid — ongeveer toch — belooft dat nog eens een uitgebreid circus te worden, want op een paar enkelingen na tekent bijna elke grote constructeur present. Daarnaast wordt de Brussels Motor Show voor het eerst in zijn geschiedenis het toneel van één van de grootste verkiezingen in autoland.

BMS verwelkomt COTY

FEBIAC, de organisator van het Autosalon, heeft namelijk aangekondigd dat ze voor het eerst in de geschiedenis van het evenement de Car of the Year-verkiezing — COTY voor de vrienden — mogen verwelkomen. Daar kiest een panel van onafhankelijke autojournalisten jaarlijks een winnaar uit alle nieuwe modellen die in het voorgaande jaar op de Europese markt zijn verschenen. Veel zal je daar als bezoeker niet van merken, maar achter de schermen zullen er dus 61 autojournalisten aan het beslissen zijn over het lot van de automobiel… Of tenminste over welke automobiel een jaartje de felbegeerde ronde sticker op zijn achterruit mag dragen.

Mercedes Autosalon 2019

Wat je wel zal merken als bezoeker, is welke merken er zoal aanwezig zullen zijn. Daar verkondigt FEBIAC trots dat ze een mooie 18 merken uit de Belgische top-20 kunnen overtuigen hebben om deel te nemen. Reken dus op de gewoonlijke gigastand van D’Ieteren met de merken van de Volkswagen-groep, maar ook op bijvoorbeeld BMW, de Renault-groep en Stellantis met bijvoorbeeld Peugeot en Fiat.

Twee grote afwezigen

Dat betekent echter ook dat er twee belangrijke constructeurs ontbreken, en intussen weten we ook wie dat zijn. Zo bevestigde de Mercedes-importeur alvast dat zij wegblijven, en in de plaats daarvan plant het merk zijn eigen ervaring in het dealernetwerk. Daarbij willen ze inzetten op een persoonlijk en luxueus sfeertje, maar ze beloven wel wat moois mee te nemen naar de Zoute Grand Prix in oktober. Volvo gaf dan weer te kennen dat dergelijke autoshows niet meer binnen zijn strategie passen, en blijft dus ook weg van het Autosalon.

Volvo Autosalon 2020

De Brussels Motor Show vindt plaats van 14 tot 22 januari 2023 in de hallen van Brussels Expo. Het wordt dit jaar een soort jubileumeditie, want officieel gezien gaat het om de 100ste keer dat het evenement georganiseerd wordt. Daarin wordt vorig jaar dan wel meegeteld, wanneer het Autosalon voor de tweede keer op rij geannuleerd werd omwille van de coronacrisis maar er dan wel het één en ander digitaal op poten gezet werd. Laat ons dus hopen dat het deze keer zover niet komt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws