Officieel: Mercedes ML63 AMG (2012)

Net voor de zomer stelde Mercedes haar nieuwe ML voor, in de zomer mochten de eerste journalisten hun rondje rijden en vandaag stelt AMG haar variant voor. Allemaal mooi gespreid dus. De Mercedes ML63 AMG krijgt, in tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden, een 5.5 liter V8 met twee turbo's onder de kap. Daarmee vervangt hij de 6.2 liter die ook in andere AMG's plaats moet ruimen. Het blok krijgt in deze SUV 525 pk op 5.250 rpm en niet minder dan 700 Nm koppel tussen 1.750 – 5.000 rpm. Daarmee trekt hij de sprint naar 100 km/u in 4,7 seconden, de topsnelheid bedraagt 250 km/u.

Het blok wordt gekoppeld aan een zeventraps-AMG Speedshift Plus versnellingsbak. Het nieuwe blok in combinatie met zijn nieuwe versnellingsbak en het gewichtsverlies van 44,9 kilogram moeten er voor zorgen dat deze AMG 33% zuiniger is dan zijn voorganger, een aspect waar Mercedes heel graag met stoeft. Volgens AMG verbuikt de ML nu gemiddeld zo'n 14,7 liter per 100 kilometer. Het gaat zelfs zo ver dat de ML in zijn AMG trim over start/stop technologie beschikt. Gelukkig is die enkel actief in zijn (overbodige) ECO modus. Wij vermoeden dat de Manuele en Sport stand meer slijt zullen ondervinden.

Voor zij die met het vermogen geen genoegen nemen bieden de Duisters hun Performance Package aan. Die verhoogt het vermogen tot 557 pk en doet het koppel toenemen tot 760 Nm. In de sprinttijd is er amper een verschil, slechts 0,1 seconden. De topsnelheid stijgt wel tot 270 km/u. Het performance package onderscheidt zich ook uiterlijk, opvallendst zijn de rode remklauwen.

En aangezien de SUV modellen van AMG vooral in Amerika verkocht worden, houden ze de voorstelling van de ML63 AMG voor de autoshow in LA.

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
Techno Patat 16:22
afbeelding van Techno Patat

Ik weet het nog niet helemaal! Misschien eerst eens in het echt zien! Want nu heb ik er m'n twijfels bij!

De 'gewone' ML vond ik prachtig, maar hier vind ik de ronde voor en achterlichten dan weer niet passen bij de vierkante AMG bumpers... Het klopt gewoon ergens niet! Misschien eens een ander kleurtje proberen dan wit?

De velgen en het interieur vind ik daarentegen wel weer TOP! Echt een mooi interieur (zeker vergeleken met een X5//m)!

Yvesw 18:20
afbeelding van Yvesw

@Patat: Ik heb de ML dan weer nooit echt een schoonheid gevonden :p En het nieuw model helemaal niet meer. Het mist spanning... Als er één voorbijrijdt heb ik nooit de indruk van "Wauw, die rijdt met een dikke bak rond"

Techno Patat 21:54
afbeelding van Techno Patat

Daar deel ik je mening niet! als ik een x zie van bimmer denk ik: patser, zie ik een M dan denk ik (meestal, want bij sommige koester ik ook haatgevoelens: zoals de Ml met zelfgestoken LEDjes :s): nice!

Dat de nieuwe spanning mist moet ik je wel nageven, maar het interieur is voor mij echt sjiek! Het feleciteerd je precies met al je harde werk! Als je in een ML stapt wordt je vanzelf rustig en blij, probeer dat maar eens in het interieur van een x5,6, 7 serie, 6serie of 5 serie...

Techno Patat 13:16
afbeelding van Techno Patat

@michelangelo: Infinity's zijn hier verkrijgbaar hoor ;)! En zoals je zegt ZEER vet ook nog :p!

Sven 13:29
afbeelding van Sven

idd, kijk hier maar eens: https://autofans.be/rijtesten/infiniti ;-)

Kenny 20:07
afbeelding van Kenny

Hmm doe mij toch maar een X5 M, lekker patserig :-p.
@ Patat: de ML feliciteert je al voor je hem start, de X5 M doet dat pas als je aan het rijden bent. Als je die 911 Turbo los voorbijtrekt aan het stoplicht is het net alsof de V8 'PROFICIAT' naar je brult :-p

Techno Patat 14:31
afbeelding van Techno Patat

@kenny: een Turbo ga je er niet mee uit trekken hoor, die gaan rond de 4 sec naar de 100 ;)! En de ML feleciteert je zeker als je hem start, en bij het rijden trakteert hij je zelfs nog eens ook (op zalige soundtracks!)!

Nee sorry, maar de X...M Is voor mij een teleurstelling, zowel van looks als van geluid! Ze zullen wel goed rijden, maar als dat het enige is dat ze goed doen dan mag je ze houden hoor ;)!

Kenny 21:11
afbeelding van Kenny

Haha Patat, ieder z'n ding he man ;-)
De Merc zegt me gewoon niets, zelfs niet in AMG-trim... Kwestie van smaken zeker... Voor mij is deze gewoon niet genoeg op sportiviteit geconcentreerd. Een te groot stuur, de veel te zachte vering, ...
Maar langs de andere kant heb ik wel een waauw-gevoel als er zo eentje passeert ;-)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws