Special: Porsche 911 Turbo Targa (1989)

Porsche 911 Turbo Targa 1989

Het is 125 jaar geleden sinds de Duitser Carl Benz de eerste auto ontwierp. Sindsdien kwamen en gingen er vele autoconstructeurs. Enkele bleven echter en drukten hun stempel op de geschiedenis. Porsche is zo'n merk dat doorheen de jaren uitgroeide tot een echt icoon. Wij willen de geschiedenis van dit merk in de verf zetten en gingen op zoek naar enkele mooie exemplaren die Porsche produceerde. De eerste van onze kerst-special-reeks kregen jullie vorige week. De tweede wagen die we u willen voorstellen is de Porsche 911 Turbo Targa.

Op 12 september 1963 werd door Porsche het model 901 voor het eerst getoond aan het publiek op de autosalon van Frankfurt. Het nummer moest echter worden veranderd omdat Peugeot het merkrecht claimde op alle automodelnummers bestaande uit drie cijfers met een nul in het midden. Er werd toen gekozen voor 911. Een naam die legendarisch zou worden in de autowereld. De Porsche 911 kwam in 1964 op de markt met een 2.0 liter luchtgekoelde 6 cilinder motor die achterin was geplaatst en 130 pk leverde.

Doorheen de jaren werd het koetswerk en motor aangepast maar de algemene vorm bleef hetzelfde. Porsche begon echter vanaf 1975 zijn snelste modellen 930 (uitgesproken negen dertig) te noemen. De 930 was bij zijn introductie in 1975 de snelste productiewagen in de wereld. Tot en met 1977 werd hij aangedreven door een luchtgekoelde 3.0 liter flat six met turbo, daarna werd zijn longinhoud vergroot naar 3.3 liter. Porsche noemde dit model simpelweg Turbo. Een naam die de volgende decennia garant zou staan voor sommige van de snelste auto's in de wereld.

Porsche 911 Turbo Targa 1989

Wij vonden een 930 Turbo Targa uit 1989, het laatst jaar dat deze legendarische auto werd gebouwd. Het was de eerste Porsche die volledig asbestos vrij werd gemaakt.  De auto ziet er breed en imposant uit, met zijn brede sloffen en zijn grote vleugel achteraan. Dit was en is eigenlijk nog steeds een verschrikkelijk snelle auto die vandaag de dag nog vele sportauto's het nakijken zou geven. Deze Turbo is een semi-cabrio: de zogenaamde Targa. Het is een erg mooi exemplaar dat er extra stoer uit ziet met zijn mooi zwarte verf en bijhorende velgen. Dit exemplaar is een vrij uniek doordat hij een G5 5-bak heeft in de Turbo Targa uitvoering. Er zijn slechts 115 exemplaren van dit type auto gebouwd wat hem ongetwijfeld erg exclusief maakt. Een leuk weetje is nog dat de achtervleugel volledig uit rubber is omdat men bezorgd was dat bij een ongeval een volledig metalen vleugel iemand zou kunnen halveren.

Porsche 911 Turbo Targa 1989

Tekst: Cristof Van Laer
Foto's: Nathan Gevers

Specificaties

Motor

3.3 flat 6 met turbo

Vermogen

300pk

Koppel

430 Nm

Overbrenging

5-bak manueel

Aandrijving

achterwiel

Gewicht

1 485 kg

Topsnelheid

260 km/u

Prijs testwagen

€ 0.00

Prijs basismodel

€ 0.00

0 tot 100 km/u

5.10 sec

Gemiddeld testverbruik

0.00 L/100km

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Bouncing Bullet 13:11
afbeelding van Bouncing Bullet

Schitterende P!

tommy vercruyssen 15:25
afbeelding van tommy vercruyssen

mijn favoriet porsche model,de 930 ! en zeker de turbo versie...........noemden ze die niet de widowmaker? vanwege zijn vurig karatar en dito rijgedrag,just love the old turbocars, turbolag,turbolag en dan wow........

vorige zomer (betaaldje) ritje gedaan bij een autoverhuurbedrijf met een echte 930 turbo 3.3,( met 5 bak) dan eens met een 997 turbo, voor mij persoonlijk is de 930 veel meer fun,rijgedrag,geluid,op gevoel voelt hij zelfs een stuk sneller en wilder aan dan de 997, op papier (en in het echt) is de 997 natuurlijk stukken sneller maar wat een gevoel (en geluid) in zo een oude porsche eenmaal de turbo tot leven komt,.........ik hoop ooit eentje te kunnen kopen (zwarte 930 turbo 3.3),maar vrees dat het enkel bij "hopen & dromen" zal blijven.......
groeten
tommy,

Mesoerrie 20:32
afbeelding van Mesoerrie

Prachtig idd!

Ook ik vind oude(re) Porsches -t.e.m. 964- veel knapper dan de hedendaagse modellen

Cristof van Laer 11:04
afbeelding van Cristof van Laer

Het zijn inderdaad echt zeer verslavende auto's deze oude Porsche's.Ik heb nog enkele mooie exemplaren gevonden die de komende weken op de site worden voorgesteld.Zeker blijven volgen dus!
Ik weet trouwens dat de GT2 widowmaker wordt genoemd, maar of dat het bij deze al het geval was ben ik niet zeker. Het is wel zo dat deze auto heel makkelijk is om te rijden, zelfs wanneer het sneller gaat.Maar als je op de limiet rijdt (wat je normaal op de openbare weg niet doet) moet je een erg goeie bestuurder zijn om de motor over de achterwielen in combinatie met de turbo boost die opeens aan slaagt onder controle te houden.

alex Snoeck porsche 00:41
afbeelding van alex Snoeck porsche

is de porshe targa nog te koop ja kunt je me even iets laten weten aub
belt mij dan even op 0476/378061

Pieter A. 10:05
afbeelding van Pieter A.

Ik vrees er voor Alex, bij mijn weten waren alle Porsches na enkele dagen al de deur uit.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws