Presentatie: 20 jaar Lexus in België

Lexus 20 years

Op donderdag 14 oktober vierde Lexus zijn 20ste verjaardag in de Wide Gallery in Vorst. Een kans om het Japanse luxemerk beter te leren kennen.

Lexus wou de voorstelling van hun nieuwe CT 200 h en hun 20 jarig bestaan op gepaste wijze vieren en deed dit met een luxe tentoonstelling in Vorst. Er stonden zowel wagens uit de geschiedenisboeken als alle modellen die ze momenteel produceren. Het geheel van de wagens was in de strakke omgeving van een oude fabriek geplaatst. Het hoogtepunt was de LF-A, de supercar van 400.000 euro die in het middelpunt van de tentoonstelling was geplaatst. Een werknemer van Lexus was ook zo vriendelijk om hem voor Autofans te starten en enkele keren fors op het gas te gaan. De hoogtoerige V10 die tegen de fabrieksmuren weerkaatste bezorgde vele genodigden ongetwijfeld kippenvel.

20 jaar lexus

Nadat we de tentoonstelling hadden bekeken was het tijd voor een persconferentie. Er werd verteld hoe Lexus 20 jaar geleden hun eerste wagen lanceerde, de Ls 400 die 250 pk uit zijn V8 haalde tot vandaag de dag de huidige Ls 600 h die 445 pk uit zijn hybride motor haalt. Vervolgens stelde men ons  de CT 200 h voor, de nieuwste hybride creatie van Lexus. Het is een compacte luxe middenklasser met hybride motor die Lexus in de richting van een jonger publiek zou kunnen sturen. De vernieuwde Is 200 d werd ook voorgesteld. Hier werd de 2 liter diesel gedowntuned naar 150 pk om een beter verbruik en rendendement te bekomen. De prijzen werden ook voor het eerst vrijgegeven.

20 jaar lexus

Tijdens de lunch hadden we de kans om met enkele medewerkers van Lexus te praten. Het is een team van 5 mensen die Lexus in België en Luxemburg in de juiste richting stuurt. Ze vertegenwoordigen ook 6 van de 7 concessiehouders in België. Deze mensen gaven duidelijk alles om Lexus bij de top van de luxemerken te houden. Ze vertelde ons dat het een grote uitdaging is om deze kleinste Lexus te verzoenen met de filosofie van Lexus. Tot op heden was het Lexus-clienteel namelijk een trouwe elitegroep waar het ontdenkbaar was dat iemand maar 30.000 euro zou neertellen om een Lexus-rijder te worden. Het wordt dus afwachten of er een jonger publiek is dat op zoek is naar een kleine luxe hybride. Verder werd ons verteld dat de productie van de CT 200h start in december en de eerste modellen zullen rond maart volgend jaar geleverd worden in België.

20 jaar lexus

Na de lunch was het tijd om enkele wagens te testen. We kozen eerst een Ls 600 h met een prijskaartje van 134.000 euro. De Ls haalt hier een vermogen van 445 pk uit zijn hybride combinatie. Het is erg comfortabele limousine die goed de filosofie van Lexus belichaamd. Het is namelijk niet de bedoeling van een Lexus rijder om op te vallen, hij wilt zich gewoon in alle discretie en in de grootste luxe door onze drukke wereld te verplaatsen. Bij lage snelheden zoef je geruisloos op de electromotor doorheen de stad en wanneer je op de autosnelweg komt geeft de benzinemotor je een stevige duw in de rug. Kracht genoeg om dit vlaggenschip van 0 tot 100 km/u te katapulteren in 6 seconden.

20 jaar lexus ls 600 h

Vervolgens reden we de vernieuwde Is 200d met een F pakket. Een auto die meteen indruk op ons maakte door zijn stoere uiterlijk en hoog niveau van luxe binnin. We kenden de omgeving in Vorst helemaal niet en kwamen puur per toeval in een verlaten tunneltje uit waar we enkele knappe kiekjes konden nemen. Over de auto kunnen we kort zijn, hij ziet er goed uit, is heel goed afgewerkt en stuurt strak. Als we dan toch een puntje van kritiek hebben is het dat de vernieuwde motor onderin precies een beetje kracht mist om vlot van zijn plaats te komen.

20 jaar lexus

20 jaar lexus

 Als laatste reden we met de SUV in het Lexus gamma: de RX 450h. De RX werd dit jaar licht gefacelift om hem up to date te houden. Hij produceert 300 pk en gaf ons een indruk van echt een snelle wagen te zijn, zeker in vergelijking met sommige dieselconcurenten. De wegligging was performant, wat wel opviel is dat de wagen vrij snel onderstuurde. Wederom was het niveau van afwerking en comfort hier van de bovenste plank.

20 jaar lexus

Lexus is een relatief jong merk, maar na 20 jaar hebben ze een heel trouw publiek gevonden. Lexus staat voor luxe, perfectie en discretie. Waarden die niet eenvoudig te verzoenen zijn met hun nieuwe Ct 200 h maar het is wel een evolutie die we in elke geval geboeid blijven volgen.

Tekst: Cristof Van Laer
Foto's: Cristof Van Laer & Maxime Poppe
Met dank aan Lexus Belgium

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Yannick Degroeve 17:18
afbeelding van Yannick Degroeve

hmm die lfa... toch wel een heet machien!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws