Special: Grand Prix van Brussel (2011)

Grand Prix van Brussel

Op 3 en 4 september 2011 was het exact 50 jaar geleden dat de eerste Grand Prix F1 van Brussel verreden werd, reden genoeg om dit unieke evenement nog eens over te doen, zij het meer als demonstratie dan als echte race. We waren er met Autofans bij.

Er werd gereden in 4 verschillende klassen: pre-war cars (vóór 1940), de Historic Grand Prix (1920 tot 1960), de Formula Club (Belgische single-seater club) en F1-F2-F3 (jaren ’60-’70). De Eeuwfeestlaan (aan het Atomium) werd ingericht als circuit, met strategisch geplaatste strobalen aan de verschillende ronde punten. De snelheid van de wagens lag dan ook niet zó hoog, hoewel de F1’s toch stevig doortrokken op de rechte stukken.

Het was vooral prachtig om te zien en te horen dat deze wagens niet alleen perfect werden onderhouden maar ze ook zo ingezet konden worden op een echt circuit. Schitterend toch dat zo’n evenement toch nog georganiseerd kan worden middenin het centrum van een grote stad en met volledige medewerking van zijn burgemeester.

Bekende aanwezigen dit weekend waren Jean-Michel Martin, ex-F1 rijder, Thierry Boutsen, die op het laatste nippertje toch verstek liet gaan en Michel Vaillent, of toch 1 van zijn wagens.

nvdr. omwille van rechten zijn we niet in staat om, zonder vergoeding, foto's op onze website te plaatsen waar het atomium bij op staat. Dat maakt dat we, met pijn in ons hart, en hele hoop foto's in de prullenmand mochten gooien.
"BRUSSEL -- Als SABAM niet informeert, doen wij het maar: let op met foto’s van gebouwen. Die mag je namelijk niet zomaar op je site zetten. Een tijd geleden heeft een weblog foto’s van het Atomium gepubliceerd. Onmiddellijk kreeg de eigenaar van de website een waarschuwing van de beheermaatschappij SABAM. De foto’s moesten verdwijnen of er moest een bedrag van 91,65 euro per foto, per maand betaald worden." via indymedia

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Techno Patat 18:17
afbeelding van Techno Patat

WAT, 91.65 per foto per maand?? Die mannen van Sabbam zijn niet heel bij hun kopje zeker!!! Zal ik ook eens doen! Elke foto met een boterham van mijn bakkerij op is te BETALEN! 100 EURO per foto!!!!!!

O.T.: Inderdaad schitterend dat zo een race gehouden mocht worden in het drukke centrum :D!

Was er uiteindelijk een winnaar of een snelste ronde oid?

Die Vailliant of de oude Lotus F1 auto's zijn toch schitterend om te zien! Echt geniaal :D!

Vish 15:12
afbeelding van Vish

Sabam zijn de grootste klootzakken uit 't land.

Koen De Beer 17:43
afbeelding van Koen De Beer

@Techno Patat: Het was meer een demonstratie wedstrijd, het 'circuit' leende zich niet echt tot veel bumper aan bumper racen. Om dat te zien moet je dit weekend op Francorchamps zijn, dezelfde auto's maar wel in volle gevecht met elkaar!

Techno Patat 13:58
afbeelding van Techno Patat

@koen de beer: Ik was daar! Op zaterdag heb ik ze zien racen ;)!

Uw reactie