Blossom: Telenet gaat ook je laadpaal installeren

Blossom Telenet

Naast internet-, telefoon- en televisieabonnementen gaat het Belgische Telenet vanaf 1 april ook laadpalen installeren voor elektrische wagens. Daarvoor richt het dochteronderneming Blossom op. Initieel richt het nieuwe bedrijf zich op de zakelijke markt.

Het "All in one pakket" van Telenet? Daar kan in de toekomst ook wel eens een laadpaal bij zitten. Want het Mechelse telecombedrijf zal vanaf 1 april laadpalen installeren voor bedrijven bij werknemers thuis. Daarvoor richt het een aparte vennootschap op met de naam Blossom.

Eigen volk eerst

Initieel mikt Blossom op de zakelijke markt. Of in mensentaal: eigenaars van een salariswagen die van de werkgever thuis een laadpaal krijgen. Zowel eindklanten als fleetmanagers kunnen beschikken over een gedigitaliseerd proces en een "alles-in-één-app". Het nieuw bedrijf schakelt de hulp in van Scoptvision (een start-up uit Herent die slimme energie-applicaties ontwikkelt), Optimile (voor de verder uitwerking van de software) en Unit-T (voor de installatie).

Blossom Telenet

Vanaf april start technisch gezien een proefproject voor Blossom omdat eerst thuislaadpalen voor werknemers van Telenet en BNP Paribas Fortis aan de beurt zijn. Die laatste is hoofdaandeelhouder van het telecombedrijf. Daarna mikt Telenet op wagenparken van grote bedrijven. Wanneer de particulier aan de beurt kom is niet meteen duidelijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws