Vraag: Navigatie in de auto of op je smartphone?

vraag-navigatie

De GPS, ooit een optie voor de elite, ondertussen kan de eerste de beste smartphone met een mobiel internetverbinding Google Maps afspelen. Waze'en jullie door het verkeer, of appreciëren jullie nog steeds een knap ingebouwde navigatie in de wagen?

Vroeger was een navigatiesysteem simpel; want lag er in je handschoenkast geen kaart van het land, dan had je geen navigatiesysteem. Ondertussen zijn er uiteenlopende manieren om je weg te vinden in het verkeer. Want naast ingebouwde navigatiesystemen en losse exemplaren die je tegen je ruit kan plakken, kan je tegenwoordig ook verschillende navigatie-apps downloaden op je smartphone.

Sommige merken spelen hier op in en hebben een 'mirror screen'-functie waardoor de navigatie op je smartphone getoond wordt op het scherm in het dashboard. Al hebben wij het moeilijk dat die systemen draaien op een mobiel internet. Want meer dan eens slaagt het systeem 'kadul' wanneer je een drukbevolkte stad in rijdt. Daarnaast heb je er ook niet veel aan als je de landsgrens over rijdt (roaming, weet je wel)...

Hoe 'navigeren' jullie door het verkeer?

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
SvenVW 12:16
afbeelding van SvenVW

Gratis applicatie 'Be on Road'. Gebruikt het GPS-systeem van je smartphone, geen mobiele data nodig.
Beetje basic (je kan op 99% van de bestemmingen niet op huisnummer navigeren, enkel op kruispunt), maar zeer duidelijke instructies, kaarten en weergave

Evo x 12:29
afbeelding van Evo x

Ingebouwde Becker gehad, koste toen bergen geld, ma wat doe je met 'n nieuwe wagen terwijl je nog thuis woont, steekt 'r een gadjet in dat nog maar amper te koop is. :) Was wel tof, deed z'n werk altijd en tot op 2m nauwkeurig, SmartPhone bestond niet en raamplak dingen genre TomTom meldden: 'bestemming bereikt' en dan moest je nog 500m gaan zoeken, als ze al wistten waar je wagen zich bevond. Intussen heeft tomtommmeke zich verbeterd dat 'n ingebouwde zowat is voorbijgestreefd. updates, Services,... Gaat vrij vlot en 's betaalbaar. Ingebouwde Becker updaten 's met cd-rom's, OK dan heb je veel landen maar wel kleine 300 euro kwijt. Daarvoor heb je al mooie Tom Tom afgeleide dingen die dan ook nog 's 'n pak sneller berekenen en qua Service, file, wegwerken,... SmartPhone en ik gaan nooit vrienden worden tot hiertoe 's dus TomTom favoriet, heb eentje van 6mnd oud en da's een super ding voor mij. Als 'k da bij 'n nieuwe wagen bijkrijg wil 'k wel ingebouwde, en anders eentje dat 'k op m'n middenconsole bevestig aan ventilatie zoals nu.

Sellewiet 13:22
afbeelding van Sellewiet

Er zit een ingebouwde gps in mijn recent aangekochte BMW 1, en ik het het mss nog geen twee keer gebruikt. Voor mij is het zeer belangrijk om files te vermijden, en met de ingebouwde GPS lukt dat niet. Ik gebruik Waze op mijn gsm die mij altijd de snelste route geeft en die altijd direct op de hoogte is van een recent ongeval/file. Daarbij worden de kaarten ook altijd accuraat gehouden met over the air updates, waarbij je in tegenstelling met de BMW gps speciaal naar de dealer moet en een belachelijk groot bedrag moet betalen om een update te krijgen.

Enig nadeel aan dit systeem is dat wanneer er iemand belt (via bluetooth) mijn telefoon app automatisch opent, waarna ik dus weer handmatig van app moet switchen.

BePa 09:22
afbeelding van BePa

Ik heb 2 jaar geleden bewust de ingebouwde GPS uit de bestelling gehouden: duur, minder vlot up-to-date te houden...
Navigeren met mijn telefoon biedt voor mij meer voordelen: Je kan vooraf (buiten de auto) de route al plannen op een moment dat je de adresgegevens bij de hand hebt. Vaak komen de gegevens uit contacten of agenda die ook in de telefoon zitten = doorklikken of kopiëren. Heb je eerder gepland, dan zitten de gegevens in de recente routes. Met een Windows Phone kan perfect offline genavigeerd worden, zowel in binnen- als buitenland, als je de kaarten vooraf geïnstalleerd hebt. Aanvankelijk gebruikte ik het gratis HERE (zeer goede integratie met contactgegevens en agenda), tegenwoordig eerder Sygic (eenmalig € 25). Daarbij wel een degelijke maar niet zo goedkope Brodit-houder geplaatst tegen de linkse A-stijl in combinatie met een dun, oprolbaar USB-kabeltje voor stroom...
Zo'n mirror-screen lijkt me nog een mogelijke verbetering.

Yannick 17:29
afbeelding van Yannick

ik hou van inbouw... geen extra kabels of schermpjes... clean interieur is leuker :-) jammer dat ze belachelijke prijzen vragen voor OEM-oplossingen.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws