Vraag: Hoe ver ga jij in het rood?

vraag-meter

Tanken, het merendeel van de auto-eigenaars kunnen er niet rond. Hoe ver laat jij echter de brandstofmeter zakken? Nooit voorbij de helft, of pers je er steeds de laatste kilometer uit diep in het rood?

Of je nu benzine, diesel, aardgas of LPG in je wagen zwiert... zolang er geen puur elektrische aandrijving onder je kap zit zal je een brandstofmeter vlak voor je neus hebben staan. Eén van de hatelijkste metertjes uit autoland, want altijd op een ongepast moment besluit 'ie om richting rood te trekken met een oplichtend brandstoftank-icoon als gevolg.

De vraag is dan ook hoe jullie daar mee om gaan. Krijg je spontaan range anxiety wanneer het metertje richting rood kruipt of is het voor jou een bevestiging dat je nog wel twee dagen kan rondrijden met dat brandende lichtje? Veel hangt volgens ons alvast af van hoe goed je kan omgaan met stress.

Ondergetekende heeft het alvast moeilijk met de digitale meters die het 'nog te rijden kilometers' tonen. Bepaalde merken besluiten vanaf een bepaald aantal dat getal te vervangen door 'Nu tanken'. Waardoor het bijna onmogelijk wordt om te berekenen hoe ver je nog kan.

Hoe ver ga jij in het rood?

Laatst gepubliceerd

Reacties (17)

Plaats een reactie
Yvesw 12:19
afbeelding van Yvesw

Misschien wel door het verschil in prijzen aan de pomp? Stel je zit op de autostrade ergens naartoe, maar je weet dat je op de terugweg een goedkoop station passeert in een dorpje.

Ik weet dat het vooral in het hoofd zit. Want 10 kilometer rondrijden om te tanken doet de winst waarschijnlijk teniet, maar het is de illusie van minder te moeten betalen aan de pomp zeker. Ik geeft toe, ik ben er ook vatbaar aan... :-)

K oen 16:27
afbeelding van K oen

Bvb als je een tankkaart hebt van 1 bepaald tankstation-merk, dan komt er soms wel eens wat gok- en rekenwerk bij kijken om te geraken waar je wil.
1x benzine op en motor stilgevallen op 2km voor mijn bestemming, gelukkig net aan een ander tankstation en ik kon uitbollen tot aan de pomp.

Glenn 12:38
afbeelding van Glenn

Normaal als de teller nog 100km rijafstand aangeeft begin ik uit te kijken naar brandstof.
1 keer met de 320d besloten om op de snelweg nog wat verder te rijden. De boordcomputer gaf toen uiteindelijk een rijbereik van -60km :-) En er ging effectief 67l in de tank (volgens bmw 63l groot) ... Spannend, dat wel.

Quin 12:54
afbeelding van Quin

Wegens hoog verbruik begin ik meestal al te kijken naar een tankstation als hij nog een kwart in de tank zit :-).

Evo x 13:28
afbeelding van Evo x

Geen boordcomputer hier, enkel lampje als 't wijzertje beneden staat, vanaf dat brand heb 'k nog 5 liter. Komt overeen met zo'n kleine 50km, dus in praktijk kan 'k daar 'n dikke week op rijden. In praktijk zijn dit 'n dag, maximum.

DEE TEE FOUT 13:17
afbeelding van DEE TEE FOUT

... het lampje brandT ...

John 20:28
afbeelding van John

Meestal van zodra het lampje gaat branden, ga ik tanken. Dan kan ik nog 150km rijden volgens de boordcomputer. Het is wel al voorgevallen dat ik 54 liter moet bijvullen in de tank van 55 liter, ik schat dat ik dus nog een liter of 2-3 had toen, want ja, ik tank tot bovenaan vol :-)

En ik durf ook wel een aantal km's omrijden op zoek naar de goedkoopste prijzen, het psychologische dat je minder betaalt, weegt meer door dan het extra verbruik door de extra km's. Plezier van rond te rijden is tenslotte ook een punt dat ik in rekening breng :-)

Wim 09:41
afbeelding van Wim

mijn Volvo boordcomputer is nogal wispelturig op vlak van rijbereik, meestal vanaf het lichtje begint te branden of er net voor

JD 16:16
afbeelding van JD

de boordcomputer van mijn C4 is echt betrouwbaar. Ik maak er een sport van om zo laat mogelijk te gaan tanken. Het lampje brandt wanneer er nog 5 liter inzit en dan kan ik nog een goei 100 km rijden. De boordcomputer geeft dan per 5 km aan hoeveel het aantal nog te rijden kms. Tot 30 en dan valt het weg. Meestal is dat wel een teken om te gaan tanken. Nog nooit zonder gezeten, maar tank elke keer wel bijna 55 liter alhoewel er maar een tank van 50 liter insteekt volgens de gegevens. :-)

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws