Dit zijn onze EV's van 2024 | Autofans' Checklist [VIDEO]

elektrisch auto's 2024 EV autofans

In 2024 komt er een stortvloed aan nieuwe elektrische auto's onze richting uit. Met vlot 30 nieuwe modellen en een hoop nieuwe Chinezen! Dit zijn alvast de EV's waar wij het meest naar uitkijken!

2024 belooft een ongelooflijk straf EV-jaar te worden. In alle richtingen. Want er komen een hoop betaalbare modellen en hyper-EV's op ons af. En iets zegt ons dat ook de leasingmarkt op zijn wenken zal bediend worden. Kortom, veel EV-lekkers en dit zijn alvast onze favorieten van 2024:

Audi A6 e-tron

elektrisch auto's 2024 EV autofans

Het is de voorbije jaren opvallend stil geweest bij Audi op EV-vlak maar dit jaar haalt het merk met de vier ringen het vuurwerk boven. Zo krijgen we dit jaar niet enkel de Q6 e-tron op ons bord maar eindelijk ook de A6 e-tron. Die komt er als Berline en Avant en pakt uit met een grote batterij, achter- of vierwielaandrijving en er komt zelfs een volbloed RS-versie met een vermogen richting de 700 pk. Is dit dé auto die leasingrijders uit de Tesla Model Y krijgt? Waarschijnlijk niet. Maar als stationwagen voelen we dit helemaal.


Renault R5 E-Tech

elektrisch auto's 2024 EV autofans

Wat we ook helemaal voelen is de nieuwe generatie Renault R5. Want het retrotastische gebakje van de jaren 70 komt terug als een 100% elektrische hatchback. De R5 E-TECH ziet er heerlijk uit, krijgt volgens Renault een snedig rijgedrag dankzij zijn motor op de vooras én moet in zijn basisversie rond de 25.000 euro gaan kosten. En ben je nog niet overtuigd? Dan laten we even weten dat er ook nog een Alpine-derivaat op de markt zal komen. Mon dieu!


Volvo EX30

elektrisch auto's 2024 EV autofans

Volvo werpt dit jaar dan weer de EX30 in de strijd, een compacte crossover die zo uit Star Wars lijkt gevlogen. En dat is niet overdreven, want Volvo’s head of design T. Jon Mayer keek naar de helm van Boba Fett ter inspiratie. Landen we echter even op aarde, dan zien we een - naar leasingnormen - betaalbare Zweed met interessante batterijen, vermogens en prijskaartje. Momenteel rolt hij nog van de band in China maar binnenkort is deze EX30 lekker "Made in Belgium".


MG Cyberster

elektrisch auto's 2024 EV autofans

Iets minder "Made in Belgium", maar daarom niet minder begeerlijk is deze MG Cyberster. Want heilige stekkergoden, wat ziet dit ding er lekker uit! Denk Porsche 911 Cabrio maar dan met een compleet elektrische aandrijflijn en een prijskaartje waar je bij Mercedes nog geen wielbout voor koopt. Met achter of vierwielaandrijving, vermogens die vlot boven de 300 pk gaan en vleugeldeuren is dit nu al een nekkendraaier van jewelste. De hamvraag is echter wat deze Cyberster gaat kosten. Stel ons niet teleur, MG.


Kia EV3

elektrisch auto's 2024 EV autofans

De minst bekende nieuweling van deze lijst moet wel de EV3 van Kia zijn. Dit is het kleine broertje van de EV6 en EV9 die je mag zien als een rechtstreekse rivaal voor pakweg de Volvo EX30, Toyota bZ2X en Peugeot e-2008. Veel weten we momenteel nog niet over Kia’s kleinste, maar dit moet Kia’s elektrische auto worden voor de massa. Bekijk het dus als de spirituele opvolger van de visueel minder geslaagde Soul.


Toyota bZ2X

elektrisch auto's 2024 EV autofans

We haalden ‘m hierboven al even aan, deze bZ2X. Toyota’s tweede poging in EV-land. Want eerste poging bZ4X kende geen al te denderende start. Deze bZ2X moet uitpakken met een strakker design, betere range en aanvoelen als een EV die wél met liefde werd gebouwd. Hopelijk vergeten ze niet de wielbouten vast te zetten.


Mini Cooper E

elektrisch auto's 2024 EV autofans

De vierde generatie van de Mini onder BMW-vlag belooft nu al een specialleke te worden. Want hoewel je ‘m nog kan krijgen met een benzinemotor onder de kap, zal de elektrische versie het grootste deel van de verkoop op zich nemen. Die elektrische Mini komt er als Cooper E, Cooper SE en John Cooper Works en steekt met zijn warm futuristisch interieur nu al terug het woord FUN in MINI!


Polestar 4

elektrisch auto's 2024 EV autofans

Hoewel we de laatsten zijn om nog warm te worden van SUV Coupés, maken we voor deze Polestar 4 een uitzondering. Maak niet de fout door te denken dat dit de nieuwe Polestar 2 is, want deze 4 is een serieuze slag groter (20 cm) en krijgt forse specs onder de kap. Wat hij wel deelt met de P2 is een heerlijk futuristisch design dat nog een stapje verder wordt getild. Want jep, deze P4 heeft geen achterruit. We hebben nu al medelijden met Bobby in de koffer...


Hyundai Ioniq 5 N

elektrisch auto's 2024 EV autofans

Moeten we de eerste reviews geloven, dan is de Ioniq 5 N van Hyundai nu al dé elektrische pretrakket van 2024. Niet omdat hij uitpakt met 650 pk, niet omdat hij naar de honderd sprint in 3,4 seconden en niet omdat hij er uitziet als een levensechte Hot Wheels, wel omdat je fake kan schakelen in deze 5 N. Klinkt compleet belachelijk in een EV, maar het blijkt wonderwel te werken in de praktijk!

Welke is jouw favoriet of kijk je stiekem toch uit naar nog een andere elektrische auto dit jaar? Laat het weten in de comments!

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Mr Ponrow 12:49
afbeelding van Mr Ponrow

zolang de overheid wilt dat we elektrisch rijden, de BMW i5 touring.
Anders is het even interessant om een benzine/diesel variant te kopen.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws