Roedel Duitsers haalt met plezier +76.000 euro kostende Volkswagen Golf R op

Had jij meer dan 76.000 euro te spenderen aan een auto, dan lijkt ons de kans klein dat je meteen aan een Volkswagen Golf denkt. Toch deden 333 Duitsers dat toen ze de Golf R 333 op de kop tikte. Voor twintig klanten maakte Volkswagen er zelfs een speciaal leveringsfeestje van. Hopelijk hoefden de klanten geen blikje frisdrank uit de automaat te betalen...

Hoe populair de ondertussen 20 jaar oude R-badge is bij Volkswagen? Wel, populair genoeg om 333 Duitsers zo ver te krijgen om meer dan 76.000 euro neer te leggen voor een opgepepte Golf. Volkswagen moest er niet eens moeite voor doen! Want binnen de acht minuten was de gehele gelimiteerde oplage van de specifiek voor de Duitse markt ontwikkelde Golf R 333 de deur uit.

Cayman-geld

Om dat wat in perspectief te brengen, de Golf R 333 heeft met zijn startprijs van 76.410 euro een hoger prijskaartje dan een Audi RS 3 (met vijfcilinder), een Alpine A110 S (lichtgewicht scheurijzer) én zelfs een Porsche Cayman (je weet wel, een Porsche). Dan moet de Golf R 333 toch wel heel speciaal zijn, niet? Wel, eigenlijk niet. Want hoewel Volkswagen het stiekem geheim houdt, is dit een Golf R 20 Years Edition met een fors hoger prijskaartje.

Volkswagen Golf R

De 2-liter viercilinder voorin is eveneens 333 pk en 420 Nm sterk, de sprinttijd naar de honderd een eveneens acceptabele 4,6 seconden. Wat de R 333 wel krijgt is de grootste spoiler op een Golf R in serieproductie. Ach, kijk eens hoe blij de eigenaars zijn. Daar draai het uiteindelijk om, toch? Of zou jij je geld op iets anders stuk slaan?

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
MrPonrow 19:30
afbeelding van MrPonrow

Jee, 76k voor golfke... De prijzen van wagens zijn belachelijk geworden op een paar jaar maar voor dat geld koop je wel wat leuker en praktischer.

John 10:15
afbeelding van John

't is maar zoveel waard als de zot ervoor wil geven. En in 8 minuten hebben ze er 333 gevonden. Typische verkoopstechnieken: "beperkt aanbod, reageer snel!"

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws